Σου με σοκολάτα, από την NESTLÉ DESSERT και το glikessintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Χρόνος προετοιμασίας
20′

Χρόνος ψησίματος
32′

Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολη

Μερίδες
Για 6 άτομα
  • 125ml νερό
  • 40γρ. βούτυρο
  • 40γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 80γρ. αλεύρι + 1 κ.σ.
  • 10γρ. σκόνη κακάο
  • 2 μεγάλα αυγά + 2 κρόκους
  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT (100γρ.)
  • 250ml ημι-αποβουτυρωμένο γάλα
  • 40γρ. ζάχαρη άχνη
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180⁰C βαθμούς.
  2. Για τη ζύμη σου: Μέσα σε μία κατσαρόλα ρίξτε το νερό, το βούτυρο, τα 10γρ. ζάχαρης και το αλάτι & αφήστε τα μέχρι να πάρουν μια βράση. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τα 80γρ. αλεύρι και το κακάο. Βάλτε σε χαμηλή φωτιά και δουλέψτε την ζύμη με μια ξύλινη κουτάλα για 1-2 λεπτά. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τον πάτο.
  3. Αφήστε να κρυώσει η ζύμη χτυπώντας την με το σύρμα στο μίξερ, και προσθέστε τα 2 αυγά (ένα ένα). Ανακατέψτε μέχρι να πάρετε μια λεία πάστα. Σε ένα ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα, τοποθετείστε με ένα κουτάλι (ή με κορνέ), μικρές ποσότητες ζύμης για να δημιουργήσετε τα σου (περίπου 25 σου).
  4. Ψήστε στο φούρνο για 25- 30 λεπτά (δεν ανοίγουμε το φούρνο!).
  5. Για τη γέμιση: Μέσα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαφρά τα 100γρ. κουβερτούρας μαζί με το γάλα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τους 2 κρόκους, με τα 30γρ. Ζάχαρη και την κ.σ. αλεύρι.
  6. Ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα με τη σοκολάτα μέσα στο μπολ και ανακατέψτε με σύρμα ώστε να μην κάψετε τους κρόκους. Έπειτα, ρίξτε τη πίσω στο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και αφήστε να πήξει ανακατεύοντας όλη την ώρα, για 2 περίπου λεπτά (έως ότου φτάσει στους 82 βαθμούς).
  7. Ρίξτε την κρέμα σε ένα ταψάκι, καλύψτε με μεμβράνη ώστε να εφάπτεται πάνω στην κρέμα και αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο (περίπου 2 ώρες). Όταν κρυώσει η κρέμα γεμίστε τα σου και γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη και κακάο.

 

Συμβουλή του Σεφ:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Όση ώρα περιμένουμε να κρυώσει η κρέμα σκεπάζουμε τα σου μας με μια μεμβράνη για να μην ξεραθούν.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *