Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ με το σύρμα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν καλά τα υλικά (αν θέλουμε, πρώτα κάνουμε παστερίωση αυγών). Προσθέτουμε το mascarpone και το ένα σφηνάκι ρούμι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα. Στο τέλος, συμπληρώνουμε την κρέμα γάλακτος αργά και σταθερά, ώστε το μείγμα να είναι συνέχεια “δεμένο”. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Φτιάχνουμε μία κούπα καφέ εσπρέσο και ρίχνουμε μέσα το δεύτερο σφηνάκι ρούμι. Παίρνουμε μία φόρμα ή άλλο σκεύος της επιλογής μας, ανάλογα με το πού θέλουμε να το σερβίρουμε. Ξεκινάμε γεμίζοντας ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με την κρέμαtiramisu. Βάζουμε μία στρώση κρέμα και μία στρώση μπισκότα savoyard βουτηγμένα στον καφέ (προσοχή, αν ο καφές είναι πολύ ζεστός, δεν πρέπει να αφήσουμε τα μπισκότα πολλή ώρα βουτηγμένα, γιατί θα λιώσουν). Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα και την ώρα που πρόκειται να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο.
Αν θέλουμε, μπορούμε να τρίψουμε ή να ψιλοκόψουμε λίγη κουβερτούρα και να τη βάλουμε από πάνω.
Αφήστε μια απάντηση