Κέικ με παντζάρι, από τον Στέλιο Παρλιάρο και την Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης!

Δοκιμάζουμε το νέο αλεύρι Κέικ Φλάουρ της ΑΛΛΑΤΙΝΗ σε ένα υγρό και αφράτο κέικ με παντζάρι και κουβερτούρα.

Υλικά

450 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
250 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
4 αυγά
170 γρ. αλεύρι Κέικ Φλάουρ ΑΛΛΑΤΙΝΗ, κοσκινισμένο
110 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
400 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τριμμένη
200 γρ. παντζάρι, ωμό, τριμμένο

Μερίδες: 12, Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 45΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη, σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε με τη σειρά το βούτυρο, το αλεύρι Κέικ Φλάουρ και το κακάο ανακατεύοντας παράλληλα με μια μαρίζ. Στο τέλος ενσωματώνουμε την κουβερτούρα και το παντζάρι.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. ή στρώνουμε λαδόκολλα στο εσωτερικό του καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 45 λεπτά.

http://www.steliosparliaros.gr/diafora_extra/allatini/keik-me-pantzari/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *