Κέικ με παντζάρι, από τον Στέλιο Παρλιάρο και την Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Δοκιμάζουμε το νέο αλεύρι Κέικ Φλάουρ της ΑΛΛΑΤΙΝΗ σε ένα υγρό και αφράτο κέικ με παντζάρι και κουβερτούρα.

Υλικά

450 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
250 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
4 αυγά
170 γρ. αλεύρι Κέικ Φλάουρ ΑΛΛΑΤΙΝΗ, κοσκινισμένο
110 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
400 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τριμμένη
200 γρ. παντζάρι, ωμό, τριμμένο

Μερίδες: 12, Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 45΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη, σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε με τη σειρά το βούτυρο, το αλεύρι Κέικ Φλάουρ και το κακάο ανακατεύοντας παράλληλα με μια μαρίζ. Στο τέλος ενσωματώνουμε την κουβερτούρα και το παντζάρι.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. ή στρώνουμε λαδόκολλα στο εσωτερικό του καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 45 λεπτά.

http://www.steliosparliaros.gr/diafora_extra/allatini/keik-me-pantzari/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *