Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Ζεστοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλα; Μμμ! Και χωρίς γλουτένη; Μμμμμ! Δοκιμάστε να τους φτιάξετε με μια πολύ εύκολη συνταγή και απολαύστε τους!

Τι θα χρειαστείτε:

640 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη Μύλων Αγίου Γεωργίου 
640 γρ. νερό χλιαρό ή 500 γρ. νερό + 2 αβγά
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ζάχαρη
16-18 γρ. μαγιά μπύρας
λάδι για τηγάνισμα
λίγη κανέλα

Για το σιρόπι:

640 γρ. ζάχαρη
320 γρ. νερό
1-2 κ.σ. μέλι
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη νερουλή, χωρίς σβόλους. Τη βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Κόβουμε τη ζύμη με το χέρι ή με κουτάλι που βουτάμε στο λάδι σε μικρούς σβόλους και τους ρίχνουμε σε μπόλικο καυτό λάδι. Τους στραγγίζουμε, τους βρέχουμε με το σιρόπι, τους πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.

Σιρόπι:

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα και το χυμό του λεμονιού για 6-12′.
Προσθέτουμε το μέλι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

 

 

https://www.facebook.com/alevri.com.gr/photos/a.330806733641902.86737.260851740637402/737367162985855/?type=1&theater

image_pdfimage_print

Related Posts

2 Comments

  1. XRYSA

    TA AΥΓΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ

    • sokolata

      Δεν αναφέρει αυγά η συνταγή Χρύσα . 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *