Μαρέγκες από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
250 γρ ασπράδια
250 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
250 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
3 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας καλό άσπρο ξύδι
1 κουταλιά της σούπας εσάνς ( ότι άρωμα θέλετε: βανίλια, λεμόνι κτλ)
λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής(προαιρετικό)
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 100 βαθμούς αέρα-αντιστάσεις
Χτυπήστε τα ασπράδια στο μίξερ .
Προσθέστε σιγά σιγά την άσπρη ζάχαρη..
Προσθέστε και την άχνη (κοσκινισμένη).
Συνεχίστε το χτύπημα και ρίξτε κουταλιά κουταλιά το κόρν φλάουερ.
Στο τέλος ρίξτε το ξίδι και την εσάνς.
Προσθεστε χρώμα και ανακατέψτε ελάχιστα.
(το ελάχιστο ανακάτεμα του χρώματος θα μας δώσει μαρέγκες με χρωματικές ανταύγειες)
Στρώστε 2 ταψιά με χαρτί ψησίματος.
Κάντε ροζέτες με ένα κορνέ.
Ψήστε για περίπου 2 ώρες και μετά αφήστε τες να κρυώσουν καλά
αν είναι δυνατόν μέσα στον φούρνο με μισάνοιχτη την πόρτα.
Μπορείτε να τις χρωματίσετε με ότι χρώμα θέλετε η απλά να τις αφήσετε σκέτες.
Η δική μας πρόταση σερβιρίσματος.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
Αφήστε μια απάντηση