Σοκολατένιο γλύκισμα με μπισκότα, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με στρώσεις σοκολάτας και μπισκότων. Μια συνταγή για ένα αγαπημένο γλύκισμα για τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους της σοκολάτας.

Χρόνος: 30 λ + αναμονή για πάγωμα

 Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά συνταγής

 

  • 500 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα
  • 200 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 160 γρ. αποφλοιωμένα φουντούκια χοντροκομμένα
  • 100 γρ. σταφίδες ή φρούτα γλασέ σε κομματάκια [προαιρετικά] *

 

Εκτέλεση συνταγής

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20 x 30 εκ. Θρυμματίζετε 10 μπισκότα στο multi σε σκόνη.
  2. Βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη σοκολάτα, σε μεγάλο μπολ, σε μπεν μαρί. Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ενσωματωθούν όλα τα υλικά σε μια σοκολατένια κρέμα.
  3. Κατεβάζετε το μπολ από τη φωτιά, ρίχνετε το αυγό μέσα στο καυτό σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύετε γρήγορα, ζωηρά να ενσωματωθεί. Προσθέτετε και τα ψιλοκομμένα φουντούκια, τις σταφίδες [προαιρετικά],  το θρυμματισμένο μπισκότα σταδιακά  και ανακατεύετε. [Ανάλογα, αν θα βάλετε ή όχι τις σταφίδες στο μείγμα, αυξομειώστε τη ποσότητα του μπισκότου κατά 1-2 κ.σ. μέχρι να έχετε μια ελαφρώς σφιχτή κρέμα.]
  4. Ρίχνετε το μισό μείγμα σοκολάτας στη βάση του πυρέξ, στρώνετε τα μπισκότα από πάνω και τελειώνετε με στρώση του υπόλοιπου σοκολατένιου μείγματος.
  5. Ισιώνετε με μια μαρίζ την επιφάνεια, πασπαλίζετε με θρυμματισμένο μπισκότο ή ζάχαρη άχνη και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για μέχρι να παγώσει τελείως, ιδανικά για όλο το βράδυ. Το ξεφορμάρετε με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 

* Σε περίπτωση που προσθέσετε τις σταφίδες στο σοκολατένιο μείγμα τις “μουλιάζετε” για 1/2 ώρα σε λίγο χυμό πορτοκαλιού. Τις στύβετε καλά με τα χέρια σας και τις προσθέτετε στο μείγμα.

Πηγή

https://www.sintayes.gr/syntages/sokolatenio-glikisma-me-biskota/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *