Torta Caprese (ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ), από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και τα omorfamystika.gr!
Σας κερνάμε , για τα 5 χρόνια του omorfamystika.gr, ένα κλασικό γλυκό: Προέρχεται από το νησί Κάπρι της νότιας Ιταλίας, όπου πήρε και το όνομά του!
Θα χρειαστείτε:
Για 4-6 άτομα
400 γραμμάρια (2 1/2 φλιτζάνια) ασπρισμένα αμύγδαλα χοντραλεσμένα
200 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) ζάχαρη
6 αυγά, χωρισμένα τους κρόκους από τα ασπράδια
250 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) ανάλατο βούτυρο
Λικέρ πορτοκάλι (Grand Marnier ή Triple Sec)
250 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα λιωμένη κουβερτούρα
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στο μούλτι αλέστε τα αμύγδαλα.
Χοντροκόψτε τη σοκολάτα και λιώστε τη σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε σφικτή μαρέγκα και αφήστε τα στην άκρη.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Χτυπήστε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το λικέρ πορτοκαλιού μέχρι να γίνει μια απαλή λεία κρέμα. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και τα αμύγδαλα και ανακατέψτε Στη συνέχεια διπλώστε το μείγμα μαζί με τη μαρέγκα με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ρίξτε σε μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για περίπου 60 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρετε.
Το μυστικό
Η κατανάλωση 40 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας, καθημερινά και για διάστημα 2 εβδομάδων βοηθάει αποδεδειγμένα στη βελτίωση της διάθεσης, όσων πάσχουν από έντονο άγχος. Επιπλέον, το μαγνήσιο που περιέχει, καταπολεμά το στρες, την κόπωση, την κατάθλιψη και το αίσθημα της ανησυχίας.
Αφήστε μια απάντηση