Creta Carob

… τι καλύτερο από μια υπέροχη τάρτα στο κλίμα των Χριστουγέννων για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας! Τάρτα μελομακάρονο με την αγαπημένη μας La MiaStevia! Πανεύκολη, πεντανόστιμη, υγιεινή για απόλαυση χωρίς τύψεις χάρη στα αγνά υλικά της (μην τα βλέπετε πολλά, απλώς επαναλαμβάνονται!)  κ φυσικά στο γεγονός ότι δεν έχει ζάχαρη, αλλά La Mia Stevia! Η βάση κ τα διακοσμητικά μπαλάκια είναι βασισμένα στα μελομακάρονα που σας παρουσίασα τις προάλλες κ η κρέμα είναι φτιαγμένη με κάσιους. Πρέπει να το δοκιμάσετε αυτό το πανεύκολο γλυκάκι, το οποίο μάλιστα δεν θέλει καν ψήσιμο!

DSC_0561

Η La Mia Stevia είναι το πρώτο προϊόν που παράγεται από 100% Eλληνικά φύλλα στέβιας. Καλλιεργείται από 87 αγρότες, μέλη του Ελληνικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέβια Ελλάς, στην Κεντρική Ελλάδα, γύρω από τη Λαμία, όπου υπάρχει το πιο ευνοϊκό κλίμα για να φυτευθεί και να μεγαλώσει σωστά. Ο εν λόγω αγροτικός Συνεταιρισμός είναι ο πρώτος πανευρωπαϊκά που καλλιεργεί στέβια! Εντυπωσιακό, ε; Μπορείτε να την προσθέσετε σε σνακ, φαγητό, γλυκό, ποτό και να γευτείτε όλη τη γλύκα με μηδέν θερμίδες!  Με 1:3 αναλογία προς την ζάχαρη συμφέρει γιατί διαρκεί περισσότερο, δηλ. 1 κουταλάκι La Mia Stevia, είναι ίσο με 3 κουταλάκια ζάχαρης! Ενδείκνυται η χρήση του από διαβητικούς, όσους ακολουθούν υγιεινή διατροφή κ φυσικά όσους προσέχουν την σιλουέτα τους! Για να την προμηθευτείτε, μπορείτε να κάνετε και ηλεκτρονικά τις αγορές σας πατώντας εδώ. Εγώ αν και παλιότερα δεν την συμπαθούσα την στέβια, από πέρσι που δοκίμασα την La Mia Stevia, άλλαξε γνώμη! Αξίζει να την δοκιμάσετε, αν θέλετε να ξεφύγετε από την ζάχαρη! Η La Mia Stevia μάλιστα αυτή την εποχή έχει έκπτωση 20% στα προϊόντα της και όποιος στην παραγγελία του αναφέρει ότι είναι αναγνώστης του The Veggie Sisters θα λάβει κι ένα δωράκι! Ελάτε σε επαφή λοιπόν με τη La Mia Stevia, στο facebook, στο site τους και τηλεφωνικώς στο 2231054040.

Σήμερα λοιπόν θα σβήσουμε τάρτα μελομακάρονο αντί για τούρτα γενεθλίων! Χαχαχα! Μέσα στην πρωτοπορία μας βρίσκω! Χρόνια πολλά, μικρέ μας πρίγκηπα! Σε αγαπάμε μέχρι τον ουρανό κι ακόμα παραπέρα!

Φιλάκια πολλά από μια χαζομαμά, έναν χαζομπαμπά κ ένα χαμογελαστό μπεμπάκι που μόλις έγινε ενός! Μουάτς!

Υ.Γ. Καλέ, μην ξεχάσω να ανακοινώσω και την νικήτρια του giveaway του αγαπημένου μας Biosophy! Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη κ σας ευχαριστούμε πολύ! Η τυχερή είναι η Καλλιρόη Αποστολίδη! Θα επικοινωνήσουμε για τα περαιτέρω! Ξανά μανά φιλάκια πολλά!!!!!

DSC_0541

Υλικά:
για την βάση
1 1/4 φλ.(225 γρ.) χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
1 1/4 φλ (125 γρ.) βρώμη
1/2 φλ. (75 γρ. )καρύδι
1 κ.σ. La Mia Stevia
1 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού κ λίγο ξύσμα
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο κ μοσχοκάρυδο
για την κρέμα
1 1/2 φλ.(220 γρ.) κάσιους ωμά
1 (110 γρ.) ώριμη μπανάνα
3 κ.σ. La Mia Stevia
5 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο κ μοσχοκάρυδο
για διακόσμηση
λίγη λιωμένη σοκολάτα, φέτες πορτοκάλι, μπαλίτσες-μελομακάρονο

DSC_0569

Εκτέλεση:

Για την βάση: Μουλιάζω σε ζεστό νερό τους χουρμάδες για 1 ώρα. Στο μπλέντερ αλέθω την βρώμη, το καρύδι κ τα μπαχαρικά. Κατόπιν τους στίβω κ τους πολτοποιώ καλά στο μπλέντερ να γίνουν πάστα μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού κ την στέβια. Ρίχνω και το μείγμα της βρώμης κ χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Βάζω ένα τσέρκι σε μια πιατέλα κ αδειάζω εκεί το μείγμα, Πιέζω με τα δάχτυλα να δημιουργηθεί η βάση. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο κ την βάζω στο ψυγείο.

Για την κρέμα: Μουλιάζω σε ζεστό νερό τα κάσιους για 1 ώρα. Μετά τα πολτοποιώ μαζί με τον χυμό στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν κρέμα. Προσθέτω την μπανάνα κ μετά την στέβια κ τα μπαχαρικά. Απλώνω την κρέμα πάνω στην βάση κ ισιώνω με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Για την διακόσμηση: Λιώνω λίγη σοκολάτα κ «ζωγραφίζω» την τάρτα. Προαιρετικά διακοσμώ περιμετρικά με μελομακάρονα ωμοφαγικά σχηματισμένα σε μπαλάκια. Φτιάξτε την μισή δόση από την συνταγή που δίνω εδώ, απλά δώστε σχήμα στρογγυλό.

Καλό είναι να αφήσετε την τάρτα να παγώσει στο ψυγείο κ να την απολαύσετε την επόμενη μέρα! Καλή σας απόλαυση!

 

http://theveggiesisters.gr/tarta-melomakarono/

 

 

Melomakarona tart with La Mia Stevia

…raw vegan tart that tastes heavenly and sugarfree! The sweetener I used is my favourite La Mia Stevia! It is easy to make, delicious and guilt free! You should try it!!!

DSC_0561

La Mia Stevia is a  cooperative of 87 farmers in Central Greece. It is a natural product, can fully replace sugar, contains zero calories and its use has multiple benefits for the human body! It is perfect for all those who follow a healthy and balanced nutrition and can be added in every snack, food, sweet, drink or juice. One Tbsp stevia equls to 3 Tbsp sugar, that’s awesome right? If you want to order this excellent product just click here. I used not to love stevia until last year when I first tried La Mia Stevia! La Mia Stevia has a 20% discount on its products and a special gift for the Veggie Sisters readers!

Kisses and hugs from my happy family! Happy Birthday, our sweet prince! Love you to the moon and back!

P.S. the winner of the Biosophy giveaway is Kalliroi Apostolidi! I will contact you. lucky lady, so that you receive your gift!

DSC_0541

Ingredients:
for the crust
1 1/4 cup  (225 gr.) pitted dates
1 1/4 cup (125 gr.) oats
1/2 cup (75 gr.) walnuts
1 Tbsp La Mia Stevia
1 Tbsp orange juice and zest
1/2 tsp cinnamon
1/4 tsp clove powder and nutmeg
for the cream
1 1/2 cup (220 gr.) raw cashews
1 (110 gr.) ripe banana
3 Tbsp  La Mia Stevia
5 Tbsp orange juice
1/2 tsp cinnamon
1/4 tsp clove powder and nutmeg
for garnishing
melted chocolate, orange slices, melomakarono balls

DSC_0569

Instructions:

For the crust: Soak dates into hot water for 1 hour,. Then drain them and pulse them in a blender along with orange juice and stevia. Add oats, walnuts and spices and pulse again until well combined. Transfer the mixture on a springform pan. Press the mixture with your hands so that it forms a crust. Cover with aluminium foil and put in the fridge to cool.

for the cream: Soak cashews into hot water for 1 hour. Then pulse them in a blender until creamy. Add the banana, stevia and spices. Spread this cream onto the crust and even it with the back of a spoon or spatula.

for garnish: Melt chocolate and drizzle it all over. Top with orange slices. Decorate with melomakarona balls. You will find the recipe here. Just half the ingredients and shape into small balls.

Allow to cool and set overnight in the fridge. Enjoy!

 

http://theveggiesisters.gr/melomakarona-tart-la-mia-stevia/

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *