Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
RITO'S FOOD (GIF)

Τα καλύτερα μελομακάρονα είναι εδώ!!!
Τραγάνα απέξω και μελωμένα μέσα!!!
Αρκεί να κάνετε αυτήν την συνταγή όπως σας την δίνω.
Το μυστικό είναι στο μέλωμα!

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ


500 γρ.ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
60 γρ.κονιάκ (προαιρετικά)
150 γρ.χυμό πορτοκαλιού
150 γρ.ζάχαρη
1 κ.γ σόδα
1 κ.γ γαρίφαλο
2 κ.γ κανέλα
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
800 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
100 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
1/2 κ.γ αλάτι


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ


700 γρ.ζάχαρη
700 γρ.νερό
700 γρ.μέλι
3-4 γαρίφαλα
1 ξυλάκι κανέλας
1 βανίλια
χυμό 1 λεμονιού

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
1/2 κούπα καρύδια τριμμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα απ’όλα βραζουμε ολα τα υλικα για το σιρόπι 6-8 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σ’ένα μπολ μεγάλο ρίχνω το λάδι,τη ζάχαρη,το χυμό πορτοκάλι,κανελογαρίφαλα,ξύσμα,βανίλιες και τη σόδα και ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Προσθέτω το σιμιγδάλι,ανακατεύω και ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν μέχρι να το ρουφήξει το μίγμα και να γίνει μια πολύ αφράτη ζύμη.ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ
Απλά ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να σταθεί σε ζύμη και σταματάμε.Πλάθω μελομακάρονα,σε μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού τα βάζω σε 2 ταψιά με λαδόκολλα (βγαίνουν 80 κομμάτια περίπου) τα τρυπάω από πάνω με πιρούνι και ψήνω στους 170 βαθμούς με αέρα 20 λεπτά.
Ρίχνω λίγα λίγα τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για 15-20 δευτερόλεπτα και τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα.
Δεν τ αφήνω παραπάνω γιατί ρουφάνε αμέσως το σιρόπι.
Τα βάζω σε πιατέλα και πασπαλίζω με τα καρύδια.
Το μυστικό είναι στο σιρόπι που πρέπει να είναι κρύο και τα μελομακάρονα καυτά από τον φούρνο!

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *