VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι περισσότερες από εμάς ψάχνουμε ήδη τα γλυκίσματα που θα φτιάξουμε και θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπες στους γιορτινούς επισκέπτες. Γιατί Χριστούγεννα δεν είναι μόνο μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Είναι και φανταστικά κουλουράκια, μπισκότα και άλλα νόστιμα μικρά γλυκίσματα, που θα κάνουν την καλύτερη παρέα στον καφέ και τα ροφήματά μας, αλλά θα δώσουν και μεγάλη χαρά στα παιδιά μας, που περιμένουν πώς και πώς τις γιορτές. Και πώς θα τα πετύχουμε όλα αυτά; Μα, με τη σωστή κουζινομηχανή (το γνωστό μας πολυμίξερ) και τα χρήσιμα tips, που θα σας δώσουμε, φυσικά!

kopela-glyka

Το λάθος που δεν πρέπει να κάνετε
Έχετε πάντα στο μυαλό σας όταν φτιάχνετε ένα γλυκό, πως η ζαχαροπλαστική δεν είναι όπως η μαγειρική που μας “παίρνει” να αυτοσχεδιάζουμε και να δοκιμάζουμε συνεχώς νέες παραλλαγές της αγαπημένης μας συνταγής. Στη ζαχαροπλαστική, η επιτυχία ενός γλυκού εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τις σωστές αναλογίες, όπερ σημαίνει, ότι ζυγίζουμε και μετράμε πάντοτε τα υλικά και δεν κάνουμε “του κεφαλιού μας”. Ακολουθείστε τη συνταγή κατά γράμμα και η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη.

gingerbread-cookies_230459044

Τips για τραγανά κουλουράκια
Τα κουλουράκια ταιριάζουν σε κάθε γιορτή. Έχουν, όμως, κι αυτά τα μυστικά τους. Το βασικότερο tip για τέλεια, τραγανά και αφράτα κουλουράκια είναι να χτυπήσετε για αρκετή ώρα στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώστε να αφρατέψει το μείγμα καλά και μετά να προσθέτετε διαδοχικά τα αβγά και τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτύπημα. Αν πάλι ζυμώνετε τα υλικά στο χέρι, κάνετε το ακριβώς αντίθετο. Οι ζύμες στο χέρι θέλουν ελάχιστο ζύμωμα και να προσθέτεις λίγο λίγο το αλεύρι, ενώ πολύ σημαντικό είναι, όταν τελειώσεις το ζύμωμα, να αφήνεις τη ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα για μισή ώρα να “ξεκουραστεί”. Τέλος, θυμηθείτε, αφού ψήσετε τα κουλουράκια σας, ότι πρέπει να τα αφήσετε να κρυώσουν καλά και όταν κρυώσουν να τα φυλάξετε σε μεταλλικά κουτιά ή κάποιο πορσελάνινο σκεύος με καπάκι, ώστε να παραμείνουν τραγανά.

kanela

Για extra ένταση
Προσθέστε μπαχαρικά, όπως κανέλα και γαρίφαλο ή αρώματα, όπως βανίλια ή λεμόνι για να απογειώσετε τα κουλουράκια ή τα μπισκοτάκια σας! Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού.

alevri-avga

Το μυστικό είναι στα υλικά
Στα φουρνιστά βουτήματα το σημαντικότερο για τέλειο γευστικό αποτέλεσμα είναι τα καλά υλικά. Από το αλεύρι (που καλό είναι να κοσκινίζετε), τα αβγά και τη ζάχαρη, μέχρι το βούτυρο και τη σοκολάτα. Θυμηθείτε πριν ρίξετε τα υλικά σας στην κουζινομηχανήπώς είναι καλύτερο να βρίσκονται όλα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

tsoureki formas

Τσουρεκάκι ή κεκάκι;
Λατρεύετε τα τσουρέκια; Θαύμα! Ένα τσουρέκι είναι πάντα αρεστό από όλους και σίγουρα θα το λατρέψουν και τα παιδιά. Θυμηθείτε μόνο ότι το μείγμα του χρειάζεται πολύ καλό χτύπημα στο μίξερ, γύρω στα 10 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει και να ξεκολλάει από τον κάδο. Όταν γίνει αυτό αφήστε τη ζύμη καλυμμένη με μια πετσέτα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για δύο ώρες. Κι όταν τα ψήσετε και είναι έτοιμα, αφού κρυώσουν καλά τυλίξτε τα με μεμβράνη κουζίνας για να διατηρηθούν φρέσκα.

cake

Αν, ωστόσο, αγαπάτε περισσότερα το κέικ, τότε προσέξτε. Όση ώρα ψήνεται μην ανοιγοκλείνετε την πόρτα του φούρνου, καθώς αυτό χρειάζεται σταθερή θερμοκρασία προκειμένου να φουσκώσει καλά (το ίδιο ισχύει και στα τσουρέκια). Για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο, στα 45-50 λεπτά μπορείτε να βυθίσετε στη ζύμη ένα μαχαιράκι. Αν το μαχαίρι παραμείνει στεγνό, τότε είναι έτοιμο. Σημαντικό επίσης είναι να το αφήσετε να κρυώσει καλά, προτού το βγάλετε από τη φόρμα του.

marega chron1

H τέλεια μαρέγκα
Θέλετε να φτιάξετε σπιτικά μακαρόν, ανάλαφρη πάβλοβα ή αφράτο σουφλέ; Η βάση για όλα αυτά τα υπέροχα γλυκά είναι η μαρέγκα, για την οποία το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά ασπράδια αβγών και ζάχαρη. Για το χτύπημα των αβγών καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε πολυμίξερ και όχι σύρμα στο χέρι. Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο και μεγαλύτερη ομοιομορφία στο μείγμα.

Τα πιο έξυπνα και λειτουργικά πολυμίξερ
Για να κάνετε όλα τα παραπάνω αυτό που χρειάζεστε είναι μια πολύ καλή κουζινομηχανή.
Δηλαδή ένα πολυμίξερ Kenwood για τέλειες αναμείξεις με 3 διαφορετικούς αναδευτήρες για διαφορετική χρήση ο καθένας! Η ΚMix Limited Edition κουζινομηχανή με την αγγλική σημαία στην κεφαλή της και η Sense Chef είναι οι αγαπημένες μας.

Εναλλακτικά, ρίξτε μια ματιά στο δυναμικό πολυμίξερ MUM58720 της Bosch και στο QA603H Masterchef της Moulinex.

Γιατί το παν για απαιτητικές ζύμες και επιτυχημένα γλυκά είναι να έχεις μια πανίσχυρη και λειτουργική κουζινομηχανή. Θα τις βρείτε όλες στα καταστήματα Κωτσόβολος σε όλη την Ελλάδα.

 

http://www.olivemagazine.gr/%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5/afieromata/%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B1-%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B9-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%B8%CE%B1-%CF%86%CF%84%CE%B9/

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.