Creta Carob
BOLERO-BIODIET

ΥΛΙΚΑ
για το προζυμι
Νερο 1.200γρ
Μαγια 100γρ
Αλευρι Δυνατο 1.000γρ
για την ζυμη
Χυμο πορτοκαλιου 500γρ
Ζαχαρη 1.200γρ
Μαχλεπι 50γρ
Βανιλια 1κ.γ.
φυτίνη η βιτάμ 700γρ
Αλευρι Δυνατο 3.000γρ
Ξυσμα απο 3 πορτοκαλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε μια λεκανη ανακατευουμε ελαφρα τα υλικα για το προζυμι, αλευρι, μαγια, νερο
με το χερι μας, μεχρι να μην εχει σβολους, και το αφηνουμε για 1 ωρα σε χωρο
ζεστο και σκεπασμενο.
2.Σε μια ακομη λεκανη, ενωνουμε τα υπολοιπα υγρα υλικα μας, το χυμο πορτοκαλι
με το ξυσμα, την ζαχαρη, την βανιλια, το μαχλεπι και ανακατευουμε να λιωσει η
βανιλια και να ανακατευτει στο μιγμα το μαχλεπι.
3.Κραταμε την φυτίνη  μαλακη σε θερμοκρασια δωματιου, και το αλευρι ξεχωριστα
και ειμαστε ετοιμοι για το ζυμωμα.
4.Αδειαζουμε σε μια μεγαλητερη λεκανη ολα τα υγρα, προσθετουμε την φυτινη,
το μισο αλευρι, ανακατευοντας, και προσθετουμε στο μιγμα το προζυμι ολο,
ανακατευοντας συνεχεια, προσθετουμε το υπολοιπο αλευρι προσεχοντας η ζυμη
να παραμενει ελαστικη, σφικτη ελαφρα, και ζυμωνουμε αρκετα, ωστε να δεσει
καλα το ζυμαρι μας. Α φου το ζυμωσουμε, αφηνουμε το ζυμαρι να ξεκουραστει
για 90 λεπτα, και αμεσως μετα κοβουμε σε ισα βαρη που θελουμε, φτιαχνουμε
τα φυτιλια και τα χωριζουμε σε δυαδες η τριαδες αναλογα τι πλεξουδες θα κανουμε.
αφηνουμε λιγη ωρα να ξεκουραστουν και πλαθουμε τις πλεξουδες.
5.Ψηνουμε στους 170 βαθμους για 40 λεπτα περιπου, εξαρτατε απο το βαρος της
πλεξουδας, και εχουμε ενα εξαιρετικο νηστισιμο τσουρεκι.

 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

 

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=546224222088776&set=a.477253202319212.109635.355789504465583&type=1&theater

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *