Νηστίσιμο τσουρέκι από τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συστατικά
  • 1.150 γρ. αλεύρι για τσουρέκια ή σκληρό αλεύρι
  • ½  λίτρο χυμό πορτοκάλι
  • 1 ½ φλ. τσ. ζάχαρη
  • 2 κύβους μαγιά φρέσκια και 1 φακελάκι ξερή
  • ½ φλ. τσ. χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. μαστίχα
  • 1 κ.γ. μαχλέπι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 φλ. τσ. καλαμποκέλαιο ή 225 γρ. μαργαρίνη
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες
  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό (τη φρέσκια με τη ξερή)
  2. Ρίχνουμε τόσο αλεύρι ώστε να γίνει ένας χυλός
  3. Αφήνουμε να φουσκώσει.
  4. Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκάλι με τη ζάχαρη, το ξύσμα, το μαχλέπι, τη μαστίχα και  το καλαμποκέλαιο (ή μαργαρίνη)
  5. Στο τέλος τη βανίλια με τη πρέζα αλάτι
  6. Όταν φουσκώσει ο χυλός, τον βάζουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
  7. Ρίχνουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία αφράτη και ελαστική ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσει.
  8. Πλάθουμε τα τσουρέκια και αφήνουμε να φουσκώσουν και πάλι.
  9. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για περίπου 35 λεπτά

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Γεμίζω τις κοτσίδες με σοκολάτα υγείας τριμμένη ή με σταφίδες, καρύδια ή ότι άλλο μας αρέσει.
  • Αλείφω τα τσουρέκια με αραιωμένο μέλι με νερό και καρύδια τριμμένα.

 

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προστέθηκε από annaki

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/nhstisimo-tsoyreki.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *