Νηστίσιμο τσουρέκι από τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !
Συστατικά
- 1.150 γρ. αλεύρι για τσουρέκια ή σκληρό αλεύρι
- ½ λίτρο χυμό πορτοκάλι
- 1 ½ φλ. τσ. ζάχαρη
- 2 κύβους μαγιά φρέσκια και 1 φακελάκι ξερή
- ½ φλ. τσ. χλιαρό νερό
- 1 κ.γ. μαστίχα
- 1 κ.γ. μαχλέπι
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 φλ. τσ. καλαμποκέλαιο ή 225 γρ. μαργαρίνη
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες
- Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό (τη φρέσκια με τη ξερή)
- Ρίχνουμε τόσο αλεύρι ώστε να γίνει ένας χυλός
- Αφήνουμε να φουσκώσει.
- Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκάλι με τη ζάχαρη, το ξύσμα, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το καλαμποκέλαιο (ή μαργαρίνη)
- Στο τέλος τη βανίλια με τη πρέζα αλάτι
- Όταν φουσκώσει ο χυλός, τον βάζουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
- Ρίχνουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία αφράτη και ελαστική ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσει.
- Πλάθουμε τα τσουρέκια και αφήνουμε να φουσκώσουν και πάλι.
- Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για περίπου 35 λεπτά
Λίγα μυστικά ακόμα
- Γεμίζω τις κοτσίδες με σοκολάτα υγείας τριμμένη ή με σταφίδες, καρύδια ή ότι άλλο μας αρέσει.
- Αλείφω τα τσουρέκια με αραιωμένο μέλι με νερό και καρύδια τριμμένα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Προστέθηκε από annaki
http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/nhstisimo-tsoyreki.html
Αφήστε μια απάντηση