Ραβανί σιροπιαστό αφρός, από την Νει και τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!

Τέλειο κι εύκολο!

Συστατικά
  • 6 αυγα
  • 1 κουπα ζαχαρη( ολα τα υλικα μετραμε με την ιδια κουπα)
  • 1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο
  • 1 κουπα αλευρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 βανιλια
  • 4 κ.σ γάλα
  • 2 κ.γ μπεικιν
  • ξυσμα 1 λεμονιου

σιρόπι

  • 3 κουπες ζαχαρη
  • 3 κουπες νερο
  • 1 κ.σ.φρέσκο βουτυρο
  • φλουδα κ χυμο 1 λεμονιου
  • 1 βανιλια
Οδηγίες
  1. Χτυπαω τα αυγα με τη ζαχαρη να φουσκωσουν 5 λεπτα.
  2. Προσθετω το γαλα, ξυσμα, βανιλιες, και τελος ανακατευοντας με σπατουλα ρίχνω το αλευρι και το σιμιγδαλι και μπεικιν
  3. Αδειαζω σε ταψακι 28εκ.και ψηνω στους 180 για 35-40′
  4. Σιροπιαζω αμεσως μολις το βγαλω απο το φουρνο και αφού το χαράξω σε κομμάτια, με ζεστο σιροπι
  5. Για το σιροπι βραζω ζαχαρη, νερο, χυμο και φλουδα λεμονιου για 4 λεπτα, προσθετω το βουτυρο και τη βανίλια!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το σιρόπι το ρουφάει όλο.

 

 

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/rabani-siropiasto-afros.html

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *