Σαραγλί στριφτά, από το cookoo.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

30-45′
Ή πώς μπορείτε να τους εντυπωσιάσετε όλους με τις ζαχαροπλαστικές σας ικανότητες…

Σιγουρέψου ότι έχεις:

1 κιλό φύλλα κρούστας
Για τη γέμιση:
3 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. ζάχαρη
3 αβγά
1 κουταλιά κανελογαρίφαλα τριμμένα
Για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό
1 ξυλάκι κανέλας
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζ. Βιτάμ Culinesse για το άλειμμα
αμυγδαλόψιχα τριμμένη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Ξεκινάμε!
1Αφού ανακατέψεις σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης, άπλωσέ τη σε πάχος ενός δαχτύλου κατά μήκος δύο φύλλων αλειμμένων με Βιτάμ Culinesse.
2Τύλιξε σε ρολό κατά μήκος του φύλλου, ώστε να σχηματιστεί ένα μπαστούνι, και κόψ’ το σε 2 κομμάτια τυλίγοντάς το καθένα γύρω από την άκρη του. Δε μοιάζει με σαλιγκάρι; Επανάλαβε, μέχρι όλη η γέμιση να μετατραπεί σε σαλίγκαρους-σαραγλί.
3Βάλε τα σαραγλί σε ένα ταψί αλειμμένο με Bιτάμ Culinesse, άλειψε επίσης την επιφάνειά τους και ψήσε 25-30 λεπτά στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο.
4Στο μεταξύ ετοίμασε το σιρόπι, βάζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού, και αφήνοντάς τα να πάρουν 2-3 βράσεις.
5Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, βράσε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι, και μετά κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και άφησε το σιρόπι να κρυώσει.
6Βγάλε τα σαραγλί από το φούρνο, άφησέ τα να κρυώσουν κι αυτά λίγο, σιρόπιασέ τα και, μόλις απορροφήσουν το σιρόπι, πασπάλισέ τα με τριμμένη αμυγδαλόψιχα.
Καλή όρεξη!

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *