Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)
GOJI BERRY (GEORGILA)
ΧΡΟΝΟΣ:
ΜΕΡΙΔΕΣ: 8
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά

  • 114 γρ κουβερτούρα
  • 1/2 φλ βούτυρο ανάλατο
  • 3/4 φλ ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 1/2 φλ σκόνη κακάο, άγλυκο + επιπλέον για πασπάλισμα
  • ζάχαρη άχνη , για πασπάλισμα

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.

Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί (20 εκ).

Απλώνουμε στη βάση αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το βουτυρώνουμε.

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.

Ανακατεύουμε να γίνει το μείγμα λείο.

Αφαιρούμε το σκεύος με τη σοκολάτα και το βούτυρο από τη φωτιά,  προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.

Προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε.

Κοσκινίζουμε από πάνω και τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει σε μια σχάρα, πριν το βγάλουμε από το ταψί.

Πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και στη συνέχεια με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

 

 

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1163/Keik-sokolatas-choris-alevri

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.