Truffle κέικ χωρίς γλουτένη, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Τέτοια σοκολατοαπόλαυση χωρίς γλουτένη; Δοκίμασε το τώρα γιατί είναι πανεύκολο και θα μαγευτείς με την πρώτη αέρινη μπουκιά που λιώνει στο στόμα. Παγωτό δίπλα απαραιτήτως.
Υλικά Συνταγής
- 250 γρ. σοκολάτα 60% περιεκτικότητα σε κακάο ψιλοκομμένη
- 125 γρ. βούτυρο
- 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 4 αβγά χωρισμένα
- 125 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. κακάο
- άχνη και παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Βουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. Στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
2. Σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και την κρέμα μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
3. Σε μπολ με μίξερ χειρός, χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα. Ανακατεύουμε.
4. Σε καθαρό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαλακή μαρέγκα, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Σταδιακά, κι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα με μίξερ χειρός, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.
5. Ρίχνουμε δύο κουταλιές μαρέγκας στο μείγμα σοκολάτας και με κουτάλι και κοφτές κινήσεις αραιώνουμε το μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε όλη την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα και κοσκινίζουμε με το κακάο. Με κουτάλι αναδιπλώνουμε το μείγμα, ώστε να ενωθούν τα υλικά. Όσο λιγότερο δουλεύουμε το μείγμα, τόσο πιο αφράτο θα είναι το αποτέλεσμα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
6. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 35′ μέχρι να σταθεροποιηθεί.
7. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το κέικ, γιατί όσο είναι ζεστό η καρδιά του είναι ρευστή. Σερβίρουμε με παγωτό ή απλά αχνίζουμε.
http://www.argiro.gr/recipe/truffle-keik-xoris-glouteni/
Αφήστε μια απάντηση