Τούρτα γιαούρτι φράουλα- No bake, Yogurt – Strawberry Cake by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια καλοκαιρινή απόλαυση χωρίς τύψεις

A guilty free summer delish

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 2 φλιτζάνια φρέσκα φράουλες, φέτες
  • 2 φάκελοι σκόνη ζελατίνης
  • 2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα
  • 1 κουταλιά της σούπας, μαρμελάδα βερίκοκο (κάντε κλικ εδώ για τη συνταγή μου)
  • Φρούτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Πολτοποιούμε τις φράουλες μαζί με το γιαούρτι και το μέλι σε ένα μπλέντερ.
  • Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε νερό, για περίπου 3 λεπτά.
  • Βράζουμε το γάλα ή την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα ζελατίνης και τη μαρμελάδα βερίκοκο, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  • Ανακατεύουμε με το μείγμα  γιαούρτι – φράουλα και μεταφέρουμε σε σκεύος.
  • Βάζουμε στο ψυγείο την τούρτα για περίπου 4-5 ώρες, ή καλύτερα για όλη τη νύχτα.
  • Αν χρησμοποιήσεις τσέρκι πρέπει να την ξεκολλήσεις με ένα μαχαίρι από τα τοιχώματα.
  • Στολίζουμε με διάφορα φρούτα! Εγώ προτίμησα berries

No bake, Yogurt - Strawberry Cake, συνταγή, τούρτα, γιαούρτι, φράουλα, Γαβρήλ Νικολαίδης, coolartisan

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ingredients

  • 1 1/2 cup non-fat yogurt 2
  • cups fresh strawberries, sliced
  • 2 envelopes powdered gelatin
  • 2 tsp honey
  • 1/4 cup water
  • 1/2 cup milk or cream
  • berries to serve
  • 1 Tbsp, apricot jam (click here for my recipe)

Directions

  • Puree the strawberries, yogurt, and honey in a blender until very smooth.
  • Soak the gelatin in a water, for about 3 minutes.
  • Bring the milk or cream to a boil in a small saucepan.
  • Remove from heat and add the gelatin mixture and the apricot jam, stir until dissolved.
  • Whisk the milk mixture into strawberry-yogurt purée and pour into spring form pan.
  • Refrigerate the cake for about 4-5 hours, until firm, but best to leave it overnight.
  • Before you unlock the spring form pan, run a knife around the edge of the cake.
  • Put the berries on a top of the cake and serve.

Serve With Love

http://coolartisan.net/2014/06/24/no-bake-yogurt-strawberry-cake/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *