Νηστίσιμα κουλουράκια από την Βαρβάρα και τις ¨Μαγειρικές Διαδρομές”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Νοστιμότατα και νηστίσιμα κουλουράκια που μόλις τα πλάσουμε τα ρίχνουμε μέσα στη ζάχαρη και λίγη κανέλλα και μετά τα ψήνουμε στο φούρνο!

 

Συστατικά
  • 2 ποτηρια αραβοσιτελαιο ( 480 γρ)
  • 1 ποτηρι ρετσινα
  • 1 μπεϊκιν πάουντερ
  • 1 κουτ. της σουπας ζαχαρη
  • 1 κιλο αλευρι (μπορει να χρειαστει και λιγο ακομη, αναλογα το αλευρι, εγω εβαλα ακριβως 1 κιλο απο το απλο για ολες τις χρησεις)
  • ζαχαρη και κανελλα για το τυλιγμα
Οδηγίες
  1. Ανακατευουμε ολα μαζι τα υλικα μας και ζυμωνουμε καλα. Φτιάχνουμε μια ζύμη μέτρια, ούτε σφικτή , ούτε αραιή. Πλαθουμε μικρα και λεπτα κουλουρακια.
  2. Σε ενα μπολ ανακατευουμε ζαχαρη και κανελλα (εγω εβαλα λιγη κανελλα, εαν σας αρεσει πολύ, βαζετε περισσοτερη)
  3. Ριχνουμε τα κουλουρακια μας μεσα στην ζαχαρη και τα τυλιγουμε καλα, τα στρωνουμε σε ταψι στρωμενο με λαδοκολλα.
  4. Ψηνουμε σε 170 βαθμους αντιστασεις μεχρι να ροδισουν (εγω τα εψησα 15 λεπτα το ταψι)

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτη η δοση ειναι μεγαλη και βγαζει 3 λαμαρινες της κουζινας κουλουρακια, εαν εχετε μικρη οικογενεια καντε την μιση δοση.

Διατηρουνται μεγαλο χρονικο διαστημα.

Στο ίδιο ποτήρι μετράμε όλα τα υγρά υλικά

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Λίγα λόγια για την ιστορία: Την Μ. Πεμπτη το βραδυ στην εκκλησια του χωριου που στολιζαν τον Επιταφιο νιες και ηλικιωμενες, τραγουδώντας τα εγκώμια και τραγουδια της πατριδας που αφησαν πισω, η κ.Ρωξανη εφερε ενα φανταστικο νηστισιμο λιοψωμο φτιαγμενο με το αλευρι απο το Ευχελαιο της Μ.Τεταρτης και η κ. Μαρια απο την Καβαλα εφερε αυτα τα φανταστικα κουλουρακια. Ζητησα τη συνταγη και μου την εδωσε με μεγαλη της χαρα…δεν εχω φαει νοστιμοτερα. Όποια τα κανει, θα με θυμηθει, μολις τα πλασουμε τα ριχνουμε μεσα στην ζαχαρη και λιγη κανελλα και μετα στο ταψι, ειναι και νηστισιμα!

Σχόλια
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Τρίτη, 22 Απρίλιος 2014
Τα έφτιαξα σήμερα και έγιναν απίστευτα νόστιμα και πολύ αφράτα.Σε κάποια δεν έβαλα ζάχαρη και κανέλα και είναι επίσης νόστιμα, αν και άγλυκα. Ευχαριστούμε Βαρβάρα για τη συνταγή!
Σχόλιο από BarBarBar , Τρίτη, 22 Απρίλιος 2014
σας ειπα οτι γινονται απιθανα,κι εμενα μου αρεσαν πολυ,Τζενη σ αυτα που δεν εβαλες απο πανω ζαχαρη θα μπορουσες να βαλεις σουσαμι ασπρο με μαυρο ανακατεμενο

 

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/ta-koyloyrakia-ths-m-pempths.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *