Bolero-Biodiet

YΛΙΚΑ:
125 γρ μαργαρίνη (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, μαλακιά)
180 γρ σπορέλαιο
220 γρ Linodiet Baking Stevia  (κομμένη σκόνη στο moulti)
180 γρ πορτοκαλάδα
Ξύσμα πορτοκαλιού
125 γρ καρύδι ψιλοκομμένο
20 γρ Baking powder (2 κ.σ.)
4 γρ Σόδα (1/2 κ.γ.)
20 γρ Κακάο (4 κ.σ.)
620 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια

Αγοράστε  πανεύκολα την  Linodiet Baking Stevia +Δώρο 30% Επιπλέον Προϊόν στο : http://mikk.ro/4ts  η στο : http://mikk.ro/4tv

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαργαρίνη, το σπορέλαιο και το Linodiet Baking Stevia και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Σε ένα μπολ κρατάμε περίπου 120 γρ από το αλεύρι μας και το υπόλοιπο το ανακατεύουμε με το baking powder, τη σόδα, το κακάο, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκάλι. Ρίχνουμε εναλλάξ την πορτοκαλάδα και το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το βούτυρο. Τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε λίγο, ίσα ίσα να ενσωματωθεί στο μείγμα. Πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος ενός καρυδιού και κάνουμε με το δάχτυλο μας ένα βαθούλωμα στη μέση. Κατόπιν τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 25 με 30 λεπτά. Όταν κρυώσουν γεμίζουμε τις λακουβίτσες με τη σως σοκολάτας με Linodiet Baking Stevia. (συνταγή πιο κάτω)

 

Σημείωση:
50 μπισκότα – 1334 γρ ψημένα
Γλυκαιμικός δείκτης : 54,4 (Mέτριος)
Γλυκαιμικός δείκτης (με σως σοκολάτας): 51,8 (Mέτριος)
Γλυκαιμικός δείκτης παρόμοιου προϊόντος με ζάχαρη: 75,4 (Υψηλός)
Γλυκαιμικός δείκτης παρόμοιου προϊόντος με σοκολάτα και ζάχαρη: 70,3 (Υψηλός)
Γλυκαιμικό φορτίο/ μπισκότο (με  ή χωρίς σως σοκολάτας): 7,6 (Χαμηλό)
Γλυκαιμικό φορτίο αντίστοιχου προϊόντος με ζάχαρη/ μπισκότο: 9,9 (Χαμηλό)
Γλυκαιμικό φορτίο αντίστοιχου προϊόντος με σοκολάτα και ζάχαρη/ μπισκότο: 10,3 (Μέτριο)
Θερμίδες: 111 Kcal/μπισκότο
Θερμίδες (με σως σοκολάτας): 113 Kcal/μπισκότο
Θερμίδες παρόμοιων προϊόντων με ζάχαρη (Kcal)/ μπισκότο: 165 (μειωμένο κατά τουλάχιστον 33%)
Θερμίδες παρόμοιων προϊόντων με ζάχαρη και σοκολάτα (Kcal)/ μπισκότο: 190 (μειωμένο κατά τουλάχιστον 41%)

http://www.linodiet.gr/Linodiet%20Blog/Sintages%20stevia?journal_blog_post_id=16

 

 

Σως σοκολάτας

Γράφτηκε από linodiet

ΥΛΙΚΑ:
10 γρ μαργαρίνη
28 γρ κακάο σε σκόνη
160 ml νερό
70 γρ Linodiet Baking Stevia

Αγοράστε  πανεύκολα την  Linodiet Baking Stevia +Δώρο 30% Επιπλέον Προϊόν στο : http://mikk.ro/4ts η στο : http://mikk.ro/4tv

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Όταν το μείγμα μας δέσει η σως μας είναι έτοιμη.

 

Σημείωση: 

7 Μερίδες
Γλυκαιμικός δείκτης: 0,1 (Χαμηλός)
Γλυκαιμικός δείκτης παρόμοιου προϊόντος με ζάχαρη: 31 (Χαμηλός)
Γλυκαιμικό φορτίο ανά μερίδα :0,01 (Χαμηλό)
Γλυκαιμικό φορτίο παρόμοιου προϊόντος με ζάχαρη: 2,1 (Χαμηλό)
Θερμίδες (kcal) /μερίδα: 23
Θερμίδες παρόμοιου προϊόντος με ζάχαρη (kcal) /μερίδα: 158 (μειωμένο κατά τουλάχιστον 86%)
Θερμίδες 210

http://www.linodiet.gr/Linodiet%20Blog/Sintages%20stevia?journal_blog_post_id=19

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *