Εύκολη γαλατόπιτα χωρίς φύλο από το icookgreek!

  • Δυσκολία: πολύ εύκολο

Δε θέλει πολλά-πολλά και τρώγεται και την άλλη μέρα κρύα απ’ το ψυγείο. Κι αν κάποιοι από τους μικρούς μας φίλους δυσκολεύονται με το πρωινό γάλα, ίσως υποκύψουν ευκολότερα σε ένα μικρό γλυκό κομματάκι σπιτικής γαλατόπιτας 

 

Υλικά

  • 6 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ο χυμός ενός πορτοκαλιού ή λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε σε μεγάλο, άνετο μπολ ή κούπα τα αυγά με το γάλα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας ένα ένα όλα τα υλικά και χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ χεριού μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.

     

     

     

  2. Αδειάζουμε το ρευστό μείγμα σε στρογγυλό, βουτυρωμένο ταψί με ψηλά τοιχώματα και διάμετρο 30 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180-200° C για 40-45′ ή μέχρι η πίτα μας να ροδίσει όμορφα στην επιφάνεια. Σερβίρουμε μόλις κρυώσει κάπως σκέτη ή πασπαλισμένη με άχνη και κανέλα.

     

     

    http://www.icookgreek.com/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%93%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%BF

     

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *