Κέικ αμυγδάλου με βατόμουρα, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, με 4 υλικά, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα υπέροχο, υγρό και αφράτο με βατόμουρα, χωρίς γλουτένη. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή, με 4 μόνο υλικά που θα λατρέψετε όλοι και όχι μόνο όσοι έχετε πρόβλημα με τη γλουτένη.

 

Μερίδες: 6-8

συνταγή icon Χρόνος: 30 λ + 60 λ ψήσιμο

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά συνταγής

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένα βατόμουρα, αποψυγμένα
  • 6 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 2 1/4 φλ. τσαγιού + αμυγδαλόψυχα λευκή ανάλατη, αλεσμένη

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 ° C. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι/φόρμα, με αποσπώμενο πάτο διαμέτρους 22 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος στη βάση του και τα τοιχώματά του. Θρυμματίζετε στο μούλτι, σε σκόνη την αμυγδαλόψυχα η οποία πρέπει να είναι τελείως στεγνή και ξερή. Την αφήνετε στην άκρη.
  2. Ξεπαγώνετε τα βατόμουρα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει την υγρασία. Στη συνέχεια τοποθετείτε 2 φλ. τσαγιού από τα βατόμουρα σε ένα μπολ και τα πιέζετε με ένα πιρούνι μέχρι, σχεδόν, να πολτοποιηθούν.
  3. Ρίχνετε σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε υψηλή ταχύτητα για 10 λ για να αφρατέψει και πήξει καλά το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ. Χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό κουτάλι, ρίχνετε σταδιακά και εναλλάξ τα πολτοποιημένα βατόμουρα και τη θρυμματισμένη σε σκόνη αμυγδαλόψιχα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε για 50-60 λ περίπου μέχρι να ροδίσει και έχετε ένα σταθερό στην αφή μείγμα. Μετά τα 50 λ θα ελέγχετε ανά 3-4 λ το κέικ σας διότι ο χρόνος ψησίματος ποικίλει ανάλογα με το φούρνο.
  5. Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε για 20 λ μέσα στο ταψί να “σταθεί”. Μετά το ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Το σερβίρετε πασπαλισμένο με τα υπόλοιπα σμέρουρα. Προαιρετικά πασπαλίστε το και με λίγη ζάχαρη άχνη.

Πηγή

 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/keik-amigdalou-vatomoura-choris-glouteni-4-ilika/?utm_source=Sintayes.gr&utm_campaign=7cc95e7362-Sintayes_gr_21_27_2015&utm_medium=email&utm_term=0_3cb3eb84a8-7cc95e7362-242767229

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *