Creta Carob
Sukrin-Life tree
Bolero-Biodiet

Δεν θα χρειαστείτε ούτε  κανονικό mixer, ούτε καν mixer χειρός ! Ετοιμο για ψήσιμο σε 10 το πολύ λεπτά, δεν θα έχει προλάβει  ούτε να προθερμανθεί ο φούρνος σας!

Υλικά

2/3 κούπας  φυτικό βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου (να είναι σχεδόν σε ημίρρευστη μορφή)

2  κούπες  αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

1 κούπα   ζάχαρη

2  και  1/2   κουτ.γλ. baking powder.

3 κάψουλες βανίλια

2 κουτ.σούπας  sambuca ( μπορείτε εναλακτικά να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας λικέρ η κονιάκ)

1  και 1/2  κούπα γάλα

3 αυγά

120 γρ. σταφίδες ξανθές

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε  καλά τις σταφίδες, τις στραγγίζουμε και τις  μουλιάζουμε σε  ένα μπωλ με την sambuca.

Σε ένα μεγάλο μπωλ,  με ένα σύρμα , ανακατεύουμε  το βούτυρο με την ζάχαρη ,  ρίχνουμε ένα –  ένα τα  3  αυγά, και προσθέτουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς.   Ρίχνουμε και τις σταφίδες.

Αδειάζουμε σε στρογγυλή φόρμα σιλικόνης με διάμετρο 25 εκ, και ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου μία ώρα , ανάλογα με τον φούρνο.

Το πιο γρήγορο, εύκολο κέικ που φτιάξατε ποτέ! Με την υπέροχη  γλυκιά γεύση της σταφίδας  μεσα στην sambuca,  και πολύ αφράτο και χωρίς καν να κοσκινίσω το αλεύρι! Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Καλή Επιτυχία!

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *