Κλαφουτί γαλλικό γλυκό με κεράσια ζεστό και υπέροχο, από την αγαπημένη μας † Αλεξία Αλεξιάδου και το “Realfood”!
Το Κλαφουτί είναι παραδοσιακή τάρτα που φτιάχνουν οι νοικοκυρές στην επαρχία της Limousin στη Γαλλία, κυρίως όταν γίνεται η συγκομιδή των κερασιών. Προσφέρεται κυρίως για πρωϊνό.
4μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας 25΄
Χρόνος ψησίματος 50΄
Βαθμός δυσκολίας @
Υλικά
1 1/4 κούπας γάλα
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
2 κουταλάκια βανίλια
ελάχιστο αλάτι
1 2/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κούπες κεράσια χωρίς κουκούτσι
1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Χυπήστε στο μίξερ το γάλα τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι και το αλεύρι. Βουτυρώστε καλά μια ταρτιέρα κι αραδιάστε μέσα τα κεράσια. Καλύψτε με τη ζύμη.
2. Ψήστε στο κέντρο του φούρνου 45-50΄, ή ώσπου η οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή. Βγάλτε από το φούρνο, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
• Προσθέστε 2 κουταλιές λικέρ kirsch ή κονιάκ ή 1 κουταλάκι εσάνς πικραμυγδάλου στη ζύμη.
• Αντικαταστήστε με άλλα εποχιακά φρούτα, όπως φράουλες, αχλάδια, ροδάκινα, ράσμπερι, βανίλιες ή μήλα. Εάν τα φρούτα είναι πολύ ζουμερά, όπως τα ροδάκινα, τα αχλάδια και οι φράουλες προσθέστε 2 κούπες αλεύρι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΑΛΕΞΙΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ.
Αφήστε μια απάντηση