VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet
Χρόνος προετοιμασίας90 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος0 Λεπτά
ΜερίδεςΓια 2 τμχ άτομα
Βαθμός δυσκολίαςΒαθμός δυσκολίας
Υλικά:

Υλικά για το τσουρέκι:

·      500γρ. αλεύρι για τσουρέκια +50 γρ. για τη μαγιά

·      150γρ. μέλι

·      150ml νερό

·      1,5 κ.σ ζάχαρη κρυσταλλική

·      100γρ. & 50γρ. βούτυρο

·      2 Αυγά

·      ξύσμα πορτοκαλιού

·      15γρ. μαγιά

·      10γρ. μαχλέπι

·      2 βανίλιες

·      1,5γρ. μαστίχα

·      1 πρέζα αλάτι

Υλικά για τη γέμιση:

·      300γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Γάλακτος ψιλοκομμένη

Υλικά για το σιρόπι:

·      160γρ. ζάχαρη

·      160ml νερό

Εκτέλεση:
  • Βάλτε στο μίξερ το νερό, τη μαγιά και τα 50γρ αλεύρι. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι και μετά σκεπάστε το μίγμα με το υπόλοιπο αλεύρι ρίχνοντάς το απαλά από πάνω. Αφήστε το να φουσκώσει για λίγο. Είναι έτοιμο όταν οι φουσκάλες της ζωντανής μαγιάς βγουν πάνω από το αλεύρι (περίπου σε μισή ώρα).
  • Ενδιάμεσα βάλτε τη ζάχαρη και τα μυρωδικά (μαχλέπι, βανίλια, μαστίχα) σε ένα μπλεντεράκι και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Σε ένα τηγανάκι ζεστάνετε το μέλι, τα 100γρ. βούτυρο, το ξύσμα και το μίγμα των μπαχαρικών με τη ζάχαρη, μέχρι που να λιώσει το βούτυρο. Στη συνέχεια βγάλτε το από τη φωτιά και ρίξτε τα αυγά και όλα μαζί μέσα στον κάδο του μίξερ όπου έχετε ήδη το μίγμα του αλευριού.
  • Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μπορεί να ξεκολλάει το μίγμα από τα τοιχώματα περίπου για 10-12 λεπτά. Στο τέλος προσθέστε τα 50γρ. κρύο βούτυρο σε κομμάτια ενώ χτυπάει ακόμα το μίξερ. Μόλις απορροφηθεί και το τελευταίο κομμάτι από το βούτυρο βγάλτε τη ζύμη από το μίξερ, σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει (αλλά όχι σε πολύ ζεστό μέρος) περίπου για 1 – 2 ώρες.
  • Χωρίστε τη ζύμη στα δύο μιας και είναι αρκετή για 2 τσουρέκια.
  • Πάρτε τη ζύμη και ανοίξτε τη με τον πλάστη με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού σε ένα παραλληλόγραμμο. Απλώστε την μισή κουβερτούρα στο ένα κομμάτι ζύμης και την άλλη μισή στο άλλο. Πιέστε ελαφρά την κουβερτούρα με τον πλάστη. Τυλίξτε την κάθε ζύμη σε ρολό από την στενή της πλευρά.
  • Με ένα μαχαίρι κόψτε στα δύο τη ζύμη κατά μήκος. Καθώς εμφανίζονται οι στρώσεις της σοκολάτας, γυρίστε τις ζύμες με την γέμιση προς τα πάνω για να μην τρέξει. Βάλτε παράλληλα τα δύο κομμάτια και κάντε μια απλή κοτσίδα προσέχοντας οι »κόψεις» της ζύμης να είναι πάντοτε προς τα πάνω για να μην χύνεται η γέμιση κατά το ψήσιμο. Βάλτε τη σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα & κάντε το ίδιο και με την άλλη μισή ζύμη.
  • Αφήστε τα να ξαναφουσκώσουν για 30′ έως 1 ώρα και μετά τα ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
  • Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ετοιμάστε το σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό. Είναι έτοιμο μόλις βράσει και διαλυθεί η ζάχαρη. Μοιράστε το σιρόπι στη μέση και σιροπιάστε με προσοχή τα τσουρέκια σας. Αφήστε να κρυώσουν καλά και μετά κόψτε.

 

 

https://www.glikessintages.gr/syntagi/Siropiasmeno-gemisto-tsoureki-me-sokolata

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *