Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
RITO'S FOOD (GIF)

Υλικά

  • Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 380 γρ
  • Κακάο 180 γρ
  • Ζάχαρη καστανή 350 γρ
  • Βούτυρο 250 γρ
  • Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 300 γρ
  • Αυγά 4 τεμ

 

Οδηγίες

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο σε μπολ,προσθέτουμε την ζάχαρη  και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο με την διαδικασία μπεν μαρί και το ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί (δεν χτυπάμε με το μίξερ το μείγμα). Έχουμε μια ζύμη μαλακή όχι αραιή. Λαδώνουμε ένα ταψί (ή και δεύτερο ανάλογα πόσα θέλουμε να φτιάξουμε), στρώνουμε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το μείγμα  και το αδειάζουμε κάθετα στο ταψί να πάρει σχήμα στρογγυλό. Συνεχίζουμε έτσι για όλα τα cookies αφήνοντας πάντα απόσταση μεταξύ τους. Καλό είναι να έχουν το ίδιο μέγεθος ώστε να ψηθούν όλα ομοιόμορφα. Τα πατάμε ελαφρώς από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 10 – 12 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Τα βγάζουμε , αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε ενώ μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε βάζα.

 

 

 

 

 

http://www.chefoulis.gr/cookies-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *