VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

Ένα σοκο-λασμένο κέικ αλλιώτικο από τα άλλα. Πάμε συνταγή; Eμπρός – μαρς!

Μερίδες:για μια τετράγωνη φόρμα 24×24εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:15′
Χρόνος μαγειρέματος:30′
Έτοιμο σε:45′
Σιμόνη Καφίρη
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:

 

Υλικά

  • 200γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 125γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αβγά
  • 12 mini σοκολάτες Mars
  • 75γρ. κακάο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το κακάο.

Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Ρίχνετε το βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε το μίγμα του κακάο ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα ώστε να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μίγμα.

Το ρίχνετε σε τετράγωνη φόρμα 24×24εκ. ντυμένη με λαδόκολλα, βυθίζετε τις σοκολάτες συμμετρικά σχηματίζοντας ένα πλέγμα με τετράγωνα και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

Ξεφουρνίζετε το κέικ και, αφού αφήσετε να κρυώσει για 5 λεπτά, το βγάζετε από τη φόρμα και το αφήνετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις Mars με κομμάτια σοκολάτας Toblerone ή άλλες mini σοκολάτες της επιλογής σας.

 

http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-mars/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.