Κρέμα βανίλια, από την Luise και το Radicio.com!

Συνταγή για απλή κρέμα βανίλια. Πλούσια σε γάλα, ιδανική για παιδιά, σερβίρεται χλιαρή ή κρύα. 
4.5 αστέρια από 4 σέφ 



Προετοιμασία: 5 λεπτά | Μαγείρεμα: 10 λεπτά | Σύνολο: 15 λεπτά 
Συνταγή για: 6 μερίδες 

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: | Λιπαρά:



Υλικά συνταγής: 
Γάλα1 λίτρο 
Κορν φλάουρ80 γρ. 
Ζάχαρη3/4 κούπας 
Βανίλιες2 κάψουλες 
Αλάτι1 πρέζα 
Σιρόπι της αρεσκείας σαςόσο σας αρέσει (προαιρετικό) 

Οδηγίες: 
1. Κρατάτε από το γάλα 1/2 με 1 κούπα και βάζετε το υπόλοιπο να ζεσταθεί.
2. Στο γάλα που κρατήσατε ρίχνετε το κορν φλάουρ και το λιώνετε. Το αδειάζετε στο ζεστό γάλα, ανακατεύοντας. Προσθέτετε και το αλάτι, τις βανίλιες και τη ζάχαρη και συνεχίζετε να ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση η κρέμα.
3. Κατεβάζετε από τη φωτιά και μοιράζετε σε 6 μπωλ ή φόρμες. Σερβίρετε την κρέμα χλιαρή ή την βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει. Στη δεύτερη περίπτωση μπορείτε να την σερβίρετε με σιρόπι της αρεσκείας σας.

Μαγειρεύτηκε στις 15 Απριλίου 2011 από την luise

 

 

http://www.radicio.com/%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B1/

 

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *