Μπισκότα αράχνες με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ειλικρινά δεν είχα καμία πρόθεση να δημοσιεύσω συνταγή για το Halloween. Αλλά η φίλη Έλλη, αυτό το απίστευτα δημιουργικό κορίτσι με την αστείρευτη φαντασία που θαυμάζω και εκτιμώ, μου ζήτησε να ετοιμάσω κάτι για το blog του Craftbox.
Και το Craftbox το λατρεύω. Από εκεί προμηθεύομαι τα περισσότερα είδη για τα πάρτι των μικρών κυριών. Οπότε χωρίς δεύτερη σκέψη, βρέθηκα την επόμενη ημέρα στο κουκλίστικο μαγαζί των Άνω Πατησίων να επιλέγω όμορφα πραγματάκια για τη φωτογράφιση των μπισκότων.

Μπορώ να παραδεχτώ ότι είμαι πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα;

Φτιάξτε τα μπισκότα μαζί με τα παιδάκια σας. Είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψουν!
Και δείτε και τη Σάρλοτ την αραχνούλα. Και αυτή θα τη λατρέψουν!

μπισκότα-αράχνες

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Δοκιμάσατε αυτή τη συνταγή;
Θα χαρώ πολύ να μου πείτε πώς σας φάνηκε! Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω, στείλτε μου email ή τραβήξτε μια φωτογραφία της συνταγής σας και κοινοποιήστε τη στο instagram προσθέτοντας το tag #theonewithallthetastes.

Μπισκότα αράχνες με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Εύκολα, χαριτωμένα, ολίγον spooky, μαστιχωτά μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα!
Μερίδες: 20
Υλικά:
  • 110 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 190 γραμμ. φυστικοβούτυρο
  • 70 γραμμ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια υγρή
  • 165 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 20 σοκολατάκια
  • 40 σταγόνες λευκής κουβερτούρας
  • 125 γραμμ. κουβερτούρα
Εκτέλεση:
  1. Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα ανακατεύουμε το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για λίγη ώρα ακόμα.
  3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά ενσωματώνουμε το αλεύρι.
  4. Σκεπάζουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες (εναλλακτικά μπορούμε να τη βάλουμε στην κατάψυξη για 30′).
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  6. Ψήνουμε τα μπισκότα στο κατώτερο ⅓ του φούρνου για 10′.
  7. Κατόπιν τα βγάζουμε από το φούρνο και χρησιμοποιώντας ένα σφαιρικό αντικείμενο δημιουργούμε μια κοιλότητα στο κέντρο τους.
  8. Ξαναβάζουμε τα μπισκότα στο φούρνο και τα ψήνουμε για 6′ ακόμα.
  9. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ενώ είναι ακόμα χλιαρά, τοποθετούμε ένα σοκολατάκι στο κέντρο τους.
  10. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων και τη διατηρούμε ζεστή.
  11. Για τα μάτια, χρησιμοποιώντας μία μπατονέτα, σχηματίζουμε τις κόρες πάνω στις σταγόνες λευκής κουβερτούρας.
  12. Βάζουμε λίγη λιωμένη σοκολάτα στο πίσω μέρος των ματιών και τα κολλάμε πάνω στα σοκολατάκια.
  13. Τέλος, αδειάζουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε τα πόδια.
Σημειώσεις:
Η αρχική ιδέα εδώ.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



2 απαντήσεις στο “Μπισκότα αράχνες με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!”

  1. Ο/Η Sweebies λέει:

    Είναι τέλεια!! Από τα πιο ωραία μπισκότα που έχουμε δοκιμάσει!

    • Ο/Η sokolata λέει:

      Χαίρομαι που σας άρεσαν! Πράγματι οι συνταγές της Ερμιόνης είναι απίθανες και πρωτότυπες πάντα! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *