Η γεύση τους μοναδική… αυτά τα πιτάκια δεν τα έχεις ξανά γευτεί!

Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν -πάουντερ Αλλατίνη
226 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα
1 μεγάλο αυγό 


Ζάχαρη (για το πασπάλισμα)
Μαλακά ζαχαρωτά
12 κομμάτια σοκολάτα (ανάλογα και με την ποσότητα από τα πιτάκια που θα φτιάξετε)

 


Εκτέλεση
Χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το βούτυρο και ζυμώστε με τα χέρια σας το μείγμα, μέχρι να μοιάζει με υγρή άμμο. Στη συνέχεια προσθέστε την ξινή κρέμα και ανακατέψτε πολύ καλά. Μόλις συνδυαστούν όλα σας τα υλικά, μεταφέρετε τη ζύμη σας σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας.
Ζυμώστε τη ζύμη μερικές φορές μέχρι να έχει γίνει ένα ενιαίο σώμα, εάν η ζύμη σας είναι κολλώδης και δεν μπορείτε να την ζυμώσετε εύκολα ρίξτε λίγο περισσότερο αλεύρι. Ανοίξτε τη ζύμη σας σε ορθογώνιο σχήμα, αλευρώστε την και από τις δυο μεριές και μετά διπλώστε την σε τρίτα (διπλώστε την σαν φάκελο).
Γυρίστε τη ζύμη 90 ° κυλήστε τη και ξανά δώστε της ορθογώνιο σχήμα. Διπλώστε τη ζύμη πάλι σε τρίτα και στη συνέχεια τυλίξτε την με ασφάλεια στην πλαστική μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 218º C και τοποθετήστε αντί-κολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Κόψτε τη ζύμη σε τετράγωνα (μεσαίου μεγέθους). Τοποθετήστε τα τετράγωνα κομμάτια στο ταψί σας και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τρυπήσετε τις επιφάνειες από τα πιτάκια σας. Μόλις είναι έτοιμα βάλτε το ταψί σας στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Όταν θα αφαιρέσετε τα πιτάκια σας από το ψυγείο, θα χτυπήσετε ελαφρά μαζί το αυγό με 1 κουταλιά της σούπας νερό και στη συνέχεια με ένα πινέλο θα βουρτσίστε τις κορυφές τους. Πασπαλίστε τις κορυφές από τα πιτάκια σας με ζάχαρη και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 9 έως 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Πάρτε τις μαλακές καραμέλες και λιώστε τες λίγο στην τοστιέρα, μέχρι να πάρουν ένα χρώμα και στη συνέχεια πάρτε το κομμάτια σοκολάτας και βάλτε τα πάνω στα πιτάκια σας ενώ πάνω από το κομμάτι σοκολάτας τοποθετήστε την μαλακή καραμέλα και από πάνω τοποθετήστε ένα ακόμη πιτάκι. Μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε το ίδιο ώστε να δημιουργήσετε ένα πυργο από πιτάκια, με σοκολάτα και καραμέλες. Καλή σας απόλαυση!

Η γεύση τους μοναδική… αυτά τα πιτάκια δεν τα έχεις ξανά γευτεί!
Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις  Αλλατίνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν -πάουντερ  Αλλατίνη
226 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα
1 μεγάλο αυγό
Ζάχαρη (για το πασπάλισμα)
Μαλακά ζαχαρωτά
12 κομμάτια σοκολάτα (ανάλογα και με την ποσότητα από τα πιτάκια που θα φτιάξετε)
Εκτέλεση
Χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το βούτυρο και ζυμώστε με τα χέρια σας το μείγμα, μέχρι να μοιάζει με υγρή άμμο. Στη συνέχεια προσθέστε την ξινή κρέμα και ανακατέψτε πολύ καλά. Μόλις συνδυαστούν όλα σας τα υλικά, μεταφέρετε τη ζύμη σας σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας.
Ζυμώστε τη ζύμη μερικές φορές μέχρι να έχει γίνει ένα ενιαίο σώμα, εάν η ζύμη σας είναι κολλώδης και δεν μπορείτε να την ζυμώσετε εύκολα ρίξτε λίγο περισσότερο αλεύρι. Ανοίξτε τη ζύμη σας σε ορθογώνιο σχήμα, αλευρώστε την και από τις δυο μεριές και μετά διπλώστε την σε τρίτα (διπλώστε την σαν φάκελο).
Γυρίστε τη ζύμη 90 ° κυλήστε τη και ξανά δώστε της ορθογώνιο σχήμα. Διπλώστε τη ζύμη πάλι σε τρίτα και στη συνέχεια τυλίξτε την με ασφάλεια στην πλαστική μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 218º C και τοποθετήστε αντί-κολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Κόψτε τη ζύμη σε τετράγωνα (μεσαίου μεγέθους).  Τοποθετήστε τα τετράγωνα κομμάτια στο ταψί σας και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τρυπήσετε τις επιφάνειες από τα πιτάκια σας. Μόλις είναι έτοιμα βάλτε το ταψί σας στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Όταν θα αφαιρέσετε τα πιτάκια σας από το ψυγείο, θα χτυπήσετε  ελαφρά μαζί το αυγό με 1 κουταλιά της σούπας νερό και στη συνέχεια με ένα πινέλο θα βουρτσίστε τις κορυφές τους. Πασπαλίστε τις κορυφές από τα πιτάκια σας με ζάχαρη και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 9 έως 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Πάρτε τις μαλακές καραμέλες και λιώστε τες λίγο στην τοστιέρα, μέχρι να πάρουν ένα χρώμα και στη συνέχεια πάρτε το κομμάτια σοκολάτας και βάλτε τα πάνω στα πιτάκια σας ενώ πάνω από το κομμάτι σοκολάτας τοποθετήστε την μαλακή καραμέλα και από πάνω τοποθετήστε ένα ακόμη πιτάκι.  Μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε το ίδιο ώστε να δημιουργήσετε ένα πυργο από πιτάκια, με σοκολάτα και καραμέλες. Καλή σας απόλαυση!

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/861342027211560/?type=1&theater

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *