Αλείψτε το πάνω από κέικ, τούρτες και ό,τι άλλο προκύψει!
Υλικά:
255 γρ. βούτυρο
255 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
3 κ.σ. γλυκόζη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Σε μπέν μαρύ λιώνουμε το βούτυρο.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
2. Προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε.
3. Αφού λιώσει καλά η σοκολάτα και ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε την γλυκόζη (προαιρετικά) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 5 λεπτά.
The best moist chocolate cake with chocolate glaze!
The most moist cake! The most chocolate cake! The most easy cake! The most economic cake! The most incredible cake ever!! Just try it and enjoy every bite of it!
Ingredients for cake:
2 cups all purpose flour
3/4 cup unsweetened cocoa powder
1 3/4 cups granulated sugar
1 1/4 tsp baking powder
1 1/4 tsp baking soda
3/4 tsp salt
2 large eggs (room temperature)
1 cup milk
1/2 cup vegetable oil
1 tsp vanilla extract
1 cup warm water
Ingredients for glaze:
255 gr. or 9 oz. butter
255 gr. or 9 oz. chopped dark chocolate
3 tbsp corn syrup (optional)
Direction for cake:
1. Preheat the oven to 350F or 180C degrees. Prepare a cake pan (buttered and floured).
2. Sift all the dry ingredients (flour, cocoa, sugar, baking powder, baking soda, salt).
3. In a bowl mix the eggs, milk, vegetable oil and vanilla extract.
4. Then add the sifted dry ingredients, in small batches, and mix at the same time. Final add the warm water and mix for 1-3 minutes or until the batter is smooth.
5. Pour the mixture in the prepared pan and bake for 45-50 minutes or until a toothpick comes out clean.
6. When the cake is ready, put it on a cooling rack for 10-15 minutes and then take it off the pan and wait until is completely cool.
7. Pour the glaze on top and put the cake in the refrigerator for 15-20 minutes.
Direction for glaze:
1. Put all the ingredients in a double boiler until is smooth and velvet!
Αφήστε μια απάντηση