Σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας – The best moist chocolate cake with chocolate glaze, by foodstates.gr!

Eνα πολυαγαπημένο από όλους γλυκό!

Όταν πρόκειται για σοκολάτα, τα λόγια είναι περιττά!
Και μάλιστα όταν πρόκειται για ένα υγρό κέικ σοκολάτας!!!

Εύκολο, γρήγορο, σίγουρο και απολαυστικό γλυκό!
Ειδικά αν έχετε παιδιά, θα το λατρέψουν! Και το γλυκό και εσάς!

Όλοι στην κουζίνα, λοιπόν..!

Υλικά:
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κούπας κακάο άγλυκο σε σκόνη
  • 1 3/4 κούπες ζάχαρη
  • 1 1/4 κ.γ. μπέικιν
  • 1 1/4 κ.γ. σόδα
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 1 κούπα ζεστό νερό
Για το γλάσο πατήστε εδώ  
 η διαβάστε το στο τέλος την ελληνικής συνταγής

Εκτέλεση:

1. Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, μπεικιν, σόδα, αλάτι)

2. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το σπορέλαιο και την βανίλια.

3. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά σιγά σιγά, χτυπώντας παράλληλα. Τέλος, προσθέτουμε το ζεστό νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

4. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-60 λεπτά.

5.Αφού το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε για 15 λεπτά έξω και έπειτα το ξεφορμάρουμε.

6. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και έπειτα το γαρνίρουμε με το σοκολατένιο γλάσο (Για το γλάσο πατήστε εδώ).

7. Το βάζουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.

Tips:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς στο μείγμα.

Καλή επιτυχία!

 http://www.foodstates.gr/2014/03/blog-post.html?m=0

Σοκολατένιο γλάσο (για κέικ)

Chocolate glaze (for cakes)

και κάθε γλυκό…απογειώνεται!
Το πιο απλό και γνωστό γλάσο!
Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και σίγουρο!
Αλείψτε το πάνω από κέικ, τούρτες και ό,τι άλλο προκύψει!
 
 Υλικά:
  • 255 γρ. βούτυρο
  • 255 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. γλυκόζη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Σε μπέν μαρύ λιώνουμε το βούτυρο.

2. Προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε.

3. Αφού  λιώσει καλά η σοκολάτα και ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε την γλυκόζη (προαιρετικά) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 5 λεπτά.

4. Είναι έτοιμο για γαρνίρισμα!!

http://www.foodstates.gr/2014/03/blog-post_16.html

The best moist chocolate cake with chocolate glaze!

The most moist cake!
The most chocolate cake!
The most easy cake!
The most economic cake!
The most incredible cake ever!!
Just try it and enjoy every bite of it!

Ingredients for cake:

  • 2 cups all purpose flour
  • 3/4 cup unsweetened cocoa powder
  • 1 3/4 cups granulated sugar
  • 1 1/4 tsp baking powder
  • 1 1/4 tsp baking soda
  • 3/4 tsp salt
  • 2 large eggs (room temperature)
  • 1 cup milk
  • 1/2 cup vegetable oil
  • 1 tsp vanilla extract
  • 1 cup warm water
Ingredients for glaze:
  • 255 gr. or 9 oz. butter
  • 255 gr. or 9 oz. chopped dark chocolate
  • 3 tbsp corn syrup (optional)

 

englisher

 

Direction for cake:
1. Preheat the oven to 350F or 180C degrees. Prepare a cake pan (buttered and floured).
2. Sift all the dry ingredients (flour, cocoa, sugar, baking powder, baking soda, salt).
3. In a bowl mix the eggs, milk, vegetable oil and vanilla extract.
4. Then add the sifted dry ingredients, in small batches, and mix at the same time. Final add the warm water and mix for 1-3 minutes or until the batter is smooth.
5. Pour the mixture in the prepared pan and bake for 45-50 minutes or until a toothpick comes out clean.
6. When the cake is ready, put it on a cooling rack for 10-15 minutes and then take it off the pan and wait until is completely cool.
7. Pour the glaze on top and put the cake in the refrigerator for 15-20 minutes.
Direction for glaze: 
1. Put all the ingredients in a double boiler until is smooth and velvet!

https://thefoodstates.wordpress.com/2016/05/20/the-best-moist-chocolate-cake-with-chocolate-glaze/

rngl

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *