Δίπατο κέικ καρυδιού, από τον Στέλιο Παρλιάρο!

Με τυρί και καρύδια, τα αγαπημένα υλικά της μεσογειακής παράδοσης, το Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ δημιουργεί ένα κέικ σαν σιτσιλιάνικη τούρτα!
Υλικά

Κέικ
350 γρ. ΑλεύριΑΛΛΑΤΙΝΗ για όλες τις χρήσεις
225 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
225 γρ. καστανή ζάχαρη, μαλακή (όχι κρυσταλλική)
1 πορτοκάλι (μόνο το ξύσμα – επιλέγουμε ακέρωτο φρούτο)

4 αβγά

100 ml σιρόπι σφεντάμου ή μέλι
3 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ ΑΛΛΑΤΙΝΗ
1/2 κ.γ. κανέλα
100 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
Γέμιση
200 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
2 κ.σ. σιρόπι σφεντάμου
1 πορτοκάλι (μόνο το ξύσμα)
Μερίδες: 6-8, Προετοιμασία: 40΄, Ψήσιμο: 40΄-45΄

 

Κέικ
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά –εκτός από τα καρύδια– μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Βουτυρώνουμε 2 φόρμες του κέικ διαμέτρου 20 εκ. και καλύπτουμε τον πάτο τους με αντικολλητικό χαρτί. Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και ισιώνουμε με μια σπάτουλα την επιφάνειά του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν λίγο και τα αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα αφαιρώντας το χαρτί.
Γέμιση
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος έως ότου γίνει ελαφριά σαντιγί και την ενσωματώνουμε απαλά στο τυρί κρέμα προσθέτοντας το σιρόπι σφεντάμου. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω σε κάθε κέικ. Τοποθετούμε το ένα κέικ πάνω στο άλλο και διακοσμούμε την επιφάνεια με το ξύσμα πορτοκαλιού.

http://www.steliosparliaros.gr/diafora_extra/allatini/dipato-cake-karudiou/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *