Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει και να πάρουν τα υλικά μας πιο ανοιχτή απόχρωση. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, το κονιάκ που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα, το ξύσμα λεμονιού, τις σταφίδες και την καρυδόψιχα.Â
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το γαρύφαλλο και την κανέλα και τα προσθέτουμε και αυτά στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά μας να ενωθούν καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί που πρώτα έχουμε αλείψει με λάδι και ψήνουμε τη νηστίσιμη καρυδόπιτα σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για περίπου 1 ώρα.Â
Όταν κρυώσει, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση