Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα είναι αφιερωμένη στο ταχίνι! Ένα υλικό που με δυσκόλεψε στην αρχή αλλά τώρα το λατρεύω! Ταιριάζει τόσο με τη σοκολάτα και δίνει μια ξεχωριστή γεύση όπου και να μπει! Αυτή την εβδομάδα θα δείτε πολλές διαφορετικές χρήσεις, από κέικ μέχρι κορμό και πραλίνα! Σήμερα ξεκινάμε με ένα κέικ με ταχίνι, πορτοκάλι και σταφίδες!

νηστίσιμο κέικ, συνταγή, ταχίνι, σταφίδες, κραμπερι, σοκολάτα κουβερτούρα,Tahini, Orange, Raisins, Cranberries Cake, Recipe, chocolate, food photography, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά

  • 300 γρ. ταχίνι
  • 300 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (4 περιπου πορτοκάλια)
  • 50 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 4 πορτοκάλι
  • 50 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 50 γρ. κράμπερι
  • 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

νηστίσιμο κέικ, συνταγή, ταχίνι, σταφίδες, κραμπερι, σοκολάτα κουβερτούρα,Tahini, Orange, Raisins, Cranberries Cake, Recipe, chocolate, food photography, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, με το χυμό πορτοκαλιού και την άχνη ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιογενείς, παχύρευστος χυλός και προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα, τις σταφίδες, τα κράμπερι και τα καρύδια.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Εγώ χρησιμοποιήσα φόρμα σιλικόνης για μεγαλύτερη ευκολία.
  • Τη γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ.
  • Ψήνουμε το κέικ για 30 λεπτά.
  • Έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170°C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Τip: Διακοσμούμε με γλάσο σοκολάτας και ταχίνι

νηστίσιμο κέικ, συνταγή, ταχίνι, σταφίδες, κραμπερι, σοκολάτα κουβερτούρα,Tahini, Orange, Raisins, Cranberries Cake, Recipe, chocolate, food photography, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Ingredients

  • 300 gtahini
  • 300 gfresh orange juice (about 4 oranges)
  • 50 gfresh lemon juice
  • 400 gcastor sugar
  • 400 gflour
  • 30 gbaking powder
  • 1 pinch salt
  • zest of 4 orange
  • 50 graisins
  • 50 g. cranberries
  • 50 gwalnutschopped

νηστίσιμο κέικ, συνταγή, ταχίνι, σταφίδες, κραμπερι, σοκολάτα κουβερτούρα,Tahini, Orange, Raisins, Cranberries Cake, Recipe, chocolate, food photography, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Directions

  • Preheat oven to 180°C.
  • In a bowl mix tahiniwith orange juice and icing sugar.
  • Then add the flour and baking powder.
  • Mix well until you have a homogeneousthick batter and then add salt, orange zest, raisins, cranberries and nuts.
  • Use wax paper to cover a diameter 24 cm baking panI used a silicone form to make it more easy.
  • Fill it with the cake mixture.
  • Bake the cake for 30 minutes.
  • Then turn down the oven to 170°C and bake for another 30 minutes.
  • Allow the cake to cool and remove from the pan.

Tip: Decorate with chocolate and tahini

Serve With Love

http://coolartisan.net/2015/02/16/tahini-orange-raisins-cranberries-cakes-recipe/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *