Bolero-Biodiet

Ένα απολαυστικό γλυκό με παγωτό, σφολιάτα και κρέμα σοκολάτας που θα ξετρελάνει τους πάντες!

 

Υλικά συνταγής
2 φύλλα σφολιάτα του χεριού σας της Alfa

1 λίτρο παγωτό της αρεσκείας σας

100 γρ. μάντολες Κεφαλλονιάς σπασμένες

100 γρ. λιωμένη σοκολάτα άχνη για το σερβίρισμα

 

 

Για την κρέμα σοκολάτας

 

750 γρ. γάλα

1 μπαστούνι βανίλιας

70 γρ. αλεύρι

40 γρ. κακάο

150 γρ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

100 γρ. σοκολάτα πραλίνα ή γάλακτος

 

 
Εκτέλεση
Ανοίγουμε την σφολιάτα από την συσκευασία, στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ºC στον αέρα. Τοποθετούμε κάθε σφολιάτα στην λαμαρίνα, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε στον αέρα για 15΄ να φουσκώσει. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 160ºC.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο της σφολιάτας για περίπου 15΄-20΄ μέχρι να ροδίσουν καλά τα κομμάτια. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Θα χρησιμοποιήσουμε βαθύ στρογγυλό μπολ χωρητικότητας 2 ½ λίτρων. Ή μια σαμπανιέρα.
Θρυμματίζουμε σε μεγάλο μπολ την ξεροψημένη, φυλωτή, κρύα πλέον σφολιάτα. Τοποθετούμε τα μισά τρίμματα σφολιάτα στο μπολ κάνοντας θήκη φροντίζοντας να έχουν τρίμματα σφολιάτας τα τοιχώματα του μπολ. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές κρέμα σοκολάτας και γεμίζουμε εναλλάξ το μπολ με τα παγωτά που προτιμάμε (διάφορες γεύσεις εναλλάξ με στρώσεις κρέμας σοκολάτας. Φροντίζουμε τα πλαϊνά του μπολ να είναι ντυμένα με τρίμματα σφολιάτας ώστε να μην φαίνεται καθόλου το παγωτό.
Καλύπτουμε όλο το παγωτό με την υπόλοιπη θρυμματισμένη σφολιάτα, πιέζοντας καλά με τα τρίμματα σφολιάτας ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους τα υλικά και να μην φαίνεται καθόλου η γέμιση. Αφήνουμε να σταθεί για 5΄-6΄. Σε μεγάλη πιατέλα η επιφάνεια μάρμαρο αλείφουμε την λιωμένη σοκολάτα με πινέλο και πασπαλίζουμε με θρυμματισμένες μάντολες. Αναποδογυρίζουμε με προσοχή το μιλφέιγ παγωτό, χτυπώντας απαλά τη βάση του μπολ ώστε να ξεφορμαριστεί το γλυκό και να διατηρήσει το σχήμα του.
Πασπαλίζουμε άχνη και περιχύνουμε λιωμένη σοκολάτα. Σερβίρεται αμέσως.
Για την κρέμα σοκολάτας
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και την ζάχαρη. Σκίζουμε τη βανίλια και την προσθέτουμε στο γάλα. Ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε, προσθέτουμε ή αφαιρούμε ζάχαρη. Κοσκινίζουμε στο κρύο γάλα, το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Ανακατεύοντας αφήνουμε να πάρει βράση. Με προσοχή αφαιρούμε από το ζεστό μίγμα τη βανίλια και παίρνουμε τον καρπό της. Τον ρίχνουμε ξανά στην κρέμα. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν χοντρές φουσκάλες εμφανίζονται στην επιφάνεια. Αφού δέσει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα πραλίνα σε κομματάκια. Ανακατεύουμε να λιώσει. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Παγώνουμε για λίγο στο ψυγείο.

 

Mερίδες: 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 35 λεπτά

 

 

 

http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%9C%CF%80%CF%8C%CE%BC%CF%80%CE%B1-%CF%83%CF%86%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CF%86%CE%AD%CE%B9%CE%B3-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *