Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υλικά για 7 μερίδες

Σοκολάτα γάλακτος 100

Σοκολάτα κουβερτούρα 40

Αυγά 4

Κρέμα 300

Ζάχαρη 200

Εσπρέσσο 2 διπλές δόσεις

 

Εκτέλεση

• Τοποθετούμε σε ένα μπολ τις σοκολάτες και τον καφέ και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπεν μαρί για να λιώσουν.

• Σε ένα άλλο παρόμοιο μπολ τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια βάζουμε και αυτό το μπολ πάνω απο μπέν μαρί.

• Με ένα μίξερ χειρός αρχίζουμε να χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν αρκετά και το μείγμα να στέκεται ελαφρά.

• Θέλουμε η πυκνότητα να είναι τέτοια που να μπορούμε με ένα κουτάλι να παίρνουμε μια ποσότητα μείγματος και σηκώνοντας το να μπορούμε κατα κάποιο τρόπο να δημιουργούμε σχήματα τα οποία να στέκονται για λίγο στη επιφάνεια το υπόλοιπου μείγματος.

• Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα ετσι ώστε να γίνει μια σφικτή σαντιγή.

• Ενσωματώνουμε το μείγμα των αυγών στις σοκολάτες αφού βεβαιωθούμε οτι και τα δύο έχουν κρυώσει ελαφρά και βρίσκονται σε παρόμοια θερμοκρασία.

• Στο τέλος ενσωματώνουμε και τη σαντιγή αφού έχουμε αφήσει το προηγούμενο μείγμα να κρυώσει λίγο ακόμα.

• Τοποθετούμε σε σκεύος της αρεσκείας μας και το βάζουμε στην κατάψυξη για μία μέρα.

 

 

http://dimitrispolitis.gr/syntages/glyka/item/437-semifrento-moka

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *