Σπιτικό παγωτό μόκα, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!

Το κλασσικό και αγαπημένο παγωτό της μαμάς μου και μια απόλυτα επιτυχημένη συνταγή

Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
8 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα

  • 2 κουτιά γάλα εβαπορέ παγωμένο
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
  • 1 κουτί φυτική κρέμα
  • 4 κουτ. σουπ. στιγμιαίο καφέ εσπρέσσο
  • 2 κουτ. σουπ. ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Διαλύετε τον στιγμιαίο καφέ στο ζεστό νερό και το αφήνετε να κρυώσει. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη φυτική σαντιγί και την χτυπάτε να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο για 5 λεπτά. Προσθέτετε το εβαπορέ, το ζαχαρούχο και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 5 λεπτά. Προσθέτετε και τον καφέ και χτυπάτε για ακόμα 3 λεπτά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
2. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Σερβίρετε το παγωτό σε χωνάκια ή σε μπολ πασπαλισμένο με κόκκους καφέ.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να βάλετε στο παγωτό και στιγμιαίο καφέ εσπρέσσο.

 

http://www.mirsini.gr/new/sintages/glika/pagota-granites/recipe/865-moka

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *