e-fresh-matrioshka
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8   ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Toyrta pagoto black forest

Υλικά

  • 1 ½ φλ μπισκότα, λιωμένα
  • 1/3 φλ βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 φλ παγωτό βανίλια
  • 15 γρ κρέμα τυριού, μαλακωμένη
  • 1 φλ ζάχαρη άχνη
  • 226 γρ σαντιγύ (κατά προτίμηση, κρέμα γλυκού έτοιμη)
  • 590 γρ κεράσι με το ζουμί του, σε βάζο, παγωμένο
  • μαύρα κεράσια και μούρα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη.

Πιέζουμε τη βάση σε μια πιατέλα για γλυκό (22εκ) και ψήνουμε στους 175 C για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Παγώνουμε.

Σε ένα παγωμένο μπολ, βάζουμε το παγωτό και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να μαλακώσει. Απλώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου.

Βάζουμε στην κατάψυξη, αφού καλύψουμε με διαφανή μεμβράνη για 4 ώρες.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα τυριού, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε.

Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και απλώνουμε πάνω από το παγωτό.

Με ένα κουτάλι, σχηματίζουμε γύρω-γύρω από το σκεύος τοιχώματα, ώστε μετά να βάλουμε το κεράσι.

Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.

Στρώνουμε το κεράσι με το ζουμί του και γαρνίρουμε με μούρα και μαύρα κεράσια (προαιρετικά).

 

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/760/Toyrta-pagoto-black-forest

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.