Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υπέροχη τούρτα παγωτό με δύο γεύσεις. Φράουλας, με φρέσκες φράουλες, και σοκολάτα. Τραγανό υπέροχο crumble αμυγδάλου για την βάση, και μπισκότο oreo στη μέση. Μία μοναδική δροσιά για το καλοκαίρι. 

 

Για την βάση:
200 γρμ. crumble αμυγδάλου τριμμένο μέτρια στο μπλέντερ
100 γρμ. βούτυρο λιωμένο

Για το παγωτό:
600 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat, ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, κρύο
150 γρμ. γάλα φρέσκο, κρύο
150 γρμ. φρέσκες φράουλες, πολτοποιημένες
1 κ. σ. καλή άγλυκο κακάο σκόνη
1 κ. σ μέλι
1 πακέτο μπισκότα oreo

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τις κρέμες γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα, και το φρέσκο γάλα, (εκτός τον πολτό φράουλας, το μέλι, και το κακάο), στην αρχή σιγά σιγά να μην μας «πεταχτεί» το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15-20 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη αφράτη κρέμα.
Αδειάζουμε την μισή κρέμα, και λίγη παραπάνω, σε ένα μπολ, και σε αυτή που έμεινε στον κάδο, ρίχνουμε τον πολτό φράουλας. Ανακατεύουμε καλά-καλά να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, και την βάζουμε στην κατάψυξη.
Ρίχνουμε μέσα στον κάδο την υπόλοιπη μισή κρέμα που κρατήσαμε, το κακάο, και το μέλι, και χτυπάμε καλά για λίγο να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, και την βάζουμε στην κατάψυξη.
Μετά από 2 ώρες περίπου, χτυπάμε καλά τις κρέμες να αφρατέψουν, και τις ξαναβάζουμε στην κατάψυξη έως ότου φτιάξουμε την βάση.

Βάση και ολοκλήρωση:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο crumble με το λιωμένο βούτυρο, και το ρίχνουμε σε φόρμα με τσέρκι 24 εκ. Το απλώνουμε και το πιέζουμε λίγο να κάτσει στη φόρμα.
2. Αδειάζουμε επάνω το παγωτό φράουλα, και την ισιώνουμε με σπάτουλα, ή κουτάλι.
3. Ανοίγουμε τα μπισκότα oreo στη μέση, και τα στρώνουμε καλά επάνω στο παγωτό σε όλη την επιφάνεια.
3. Αδειάζουμε το παγωτό σοκολάτα επάνω στα μπισκότα, το στρώνουμε σε λεία επιφάνεια, και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά. Περίπου 3-4 ώρες.
4. Με ένα φλόγιστρο αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι από τη φόρμα. Γαρνίρουμε το παγωτό μας με φέτες φράουλας, λιωμένη σοκολάτα, κ.λ.π.
Κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.

Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης για παγωτό, -16 έως -18 C. βαθμούς.

Αν μας είναι πολύ παγωμένο, το αφήνουμε για 5 λεπτά εκτός κατάψυξης, και μετά το κόβουμε.
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *