Μπισκοτογλυκό του πάθους(VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!

- 400 γρ πτι μπερ με σοκολάτα
- 200 γρ βούτυρο
- 300 γρ λευκή σοκολάτα
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 2 βανίλιες
- 400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 300 γρ φρούτα του δάσους
- 100 γρ ζάχαρη
- 50 ml νερό
- 10 γρ νισεστέ
- 2 βανίλιες
- Λίγο χυμό λεμονιού
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Οδηγίες
1. Θρυματίζουμε τα μπισκότα και τα δουλεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
2. Τα απλώνουμε σε αποσπώμενη φόρμα 28 εκατοστών.
3. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα.
4. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες να γίνουν σαντιγί.
5. Ενσωματώνουμε την κρύα σοκολάτα και το γιαούρτι.
6. Αρωματίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.
7. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τα αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
8. Βάζουμε σε ένα τηγάνι τα φρούτα του δάσους (εμείς βάλαμε κατεψυγμένα), την ζάχαρη και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους.
9. Διαλύουμε το νισεστέ στο κρύο νερό, τα ρίχνουμε στα φρούτα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν.
10. Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
11. Ξεφόρμάρουμε και σερβίρουμε με τα κρύα φρούτα.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Χειμωνιάτικη Πάβλοβα Black Forest, από την Μάγδα Γοδόση και το ionsweets.gr!
Μεθυσμένο γλυκό με σοκολάτα και φράουλα, από την Κωνσταντίνα και το dietonian.gr!
Brownies καρδιές με διπλή σοκολάτα, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!
Μπισκότα με πορτοκάλι και σοκολάτα, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes"!
Πάβλοβα ρολό με μους σοκολάτας και φράουλες, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Σοκολατένιες καρδιές κορμού , από τον Παντελή Κατρακάρη και το thinkdrops.gr!

Αφήστε μια απάντηση