Αν έχεις βρεθεί ποτέ στη Θεσσαλονίκη, είναι σχεδόν βέβαιο πως κάποια στιγμή δοκίμασες ένα τραγανό, χρυσαφένιο τριγωνάκι γεμισμένο με βελούδινη κρέμα και σιρόπι που λιώνει.
Τα Τρίγωνα Πανοράματος δεν είναι απλώς ένα γλυκό. Είναι κομμάτι της πόλης — της γειτονιάς, της παράδοσης, των αναμνήσεων. Σήμερα, τα φτιάχνουμε μαζί στο σπίτι.
Με απλά υλικά, αλλά με πολλή φροντίδα. Πανοραμικά και αληθινά.
16 κομμάτια
ΥΛΙΚΑ
8 φύλλα κρούστας
150γρ βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
500γρ γάλα
120γρ ζάχαρη
4 κρόκους
80γρ αλεύρι
50γρ κορν φλάουρ
1 βανίλια
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
100γρ βούτυρο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
400γρ ζάχαρη
300γρ νερό
1 φέτα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι:
- Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και μια φέτα λεμονιού.
- Βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που ξεκινήσει ο βρασμός και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
Για τα φύλλα:
- Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, το βουτυρώνουμε καλά και το διπλώνουμε μία φορά από τη μία πλευρά και μία από την άλλη, ώστε να σχηματιστεί μια λωρίδα.
- Τυλίγουμε τη λωρίδα σε τριγωνάκι
- Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι κόβουμε προσεκτικά στη μέση και δημιουργούμε δύο μικρότερα τριγωνάκια.
- Ανοίγουμε κάθε τρίγωνο από τη μεριά που υπάρχει κενό, τσαλακώνουμε ένα μικρό κομμάτι λαδόκολλα και το τοποθετούμε στο εσωτερικό για να κρατήσει το σχήμα του στο ψήσιμο.
- Τοποθετούμε τα τριγωνάκια σε ταψί με λαδόκολλα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα. Σιροπιάζουμε ζεστά τρίγωνα κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε στην άκρη .
Για την κρέμα:
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να πάρει μια μικρή βράση.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε το μείγμα αυγών στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε.
- Σε καθαρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Το καβουρδίζουμε ελαφρώς, μέχρι να μυρίσει.
- Προσθέτουμε σταδιακά το γαλακτερό μείγμα μέσα στο μείγμα βουτύρου-αλευριού, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει σε παχιά, λεία κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς (ιδανικά στο ψυγείο).
Συναρμολόγηση:
- Μόλις κρυώσει καλά και η κρέμα, τη μεταφέρουμε σε κορνέ και γεμίζουμε το εσωτερικό κάθε τριγώνου. Πασπαλίζουμε με φυστίκι ή αμύγδαλο τριμμένο . Τα διατηρούμε στο ψυγείο. Καλή επιτυχία .































Αφήστε μια απάντηση