Pancakes με γιαούρτι και ξυνόγαλα, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Όταν σε προμηθεύουν με ολόφρεσκα αυγά φτιάχνεις τα πιο αφράτα pancakes. Δική σας η συνταγή με πολλή αγάπη ♥️
ΥΛΙΚΑ
1 μεσαίο αυγό
60 γρ γιαούρτι στραγγιστό
50 ml ξυνόγαλα
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ. σούπας ζάχαρη
2 κ. σούπας βούτυρο
130 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μπολ τοποθετώ το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)και τη ζάχαρη. Σειρά έχει τώρα το αυγό. Προσθέτω γιαούρτι και ξυνόγαλα ανακατεύοντας ελαφρώς με μία μαρίζ. Επόμενο το αλεύρι κοσκινισμένο με το αλάτι- συνεχίζω το ανακάτεμα ελαφρώς. Αφήνω στην άκρη για 10 με 15 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζω ελάχιστο βούτυρο (σκουπίζοντας το ελαφρά με χαρτί κουζίνας) και με το κουτάλι μας ξεκινώ να τοποθετώ τα pancakes.
Προσοχή σε χαμηλή φωτιά γιατί υπάρχει κίνδυνος να μας καούν.
Μόλις δω τις άκρες των pancakes ν αλλάζουν ελαφρώς χρώμα και ν αρχίζουν να κάνουν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια γυρίζω με μία σπάτουλα από την άλλη πλευρά και αφήνω για λίγη ακόμη ώρα επάνω στο μάτι (1 με 2 λεπτά υπόθεση).
Σερβίρω (εδώ σήμερα έβαλα ελάχιστα πράγματα) προσθέτοντας φρούτα, ξηρούς καρπούς,σιρόπι αγαύης, κανέλα, λιωμένη σοκολάτα και ότι άλλο….
Καλή σας απόλαυση.
Η συνταγή αυτή μας “δίνει” 7-8 τηγανίτες μεσαίου μεγέθους.
Εαν δεν θέλετε ξυνόγαλα μπορείτε να βάλετε γάλα ή περισσότερη ποσότητα γιαουρτιού μόνο.
https://www.facebook.com/photo?fbid=1384991840296249&set=a.128183709310408
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *