Γιορτινό Κέικ με κάστανα και γλάσο σοκολάτας, από το Βιτάμ!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

για μια κλασική φόρμα του κέικ με τρύπα

  • 4 αυγά μεγάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. Βιτάμ
  • 400 γρ. κρέμα κάστανο (έτοιμη από το super market)
  • επιπλέον Βιτάμ & αλεύρι για τη φόρμα

Για το γλάσο:

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κουτ. σούπας Βιτάμ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

 

 

Πως το φτιάχνουμε:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Πώς να το φτιάξετε

  1. 1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, λιώνουμε το Βιτάμ σε ένα κατσαρολάκι και το ανακατεύουμε με την κρέμα κάστανο.
  2. 2Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ποτό και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι, προσθέτουμε το μίγμα κάστανου με το Βιτάμ και τα χτυπάμε για λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. 3Αλείφουμε με λίγο Βιτάμ τη φόρμα, την αλευρώνουμε ελαφρά και αδειάζουμε το μείγμα.
  4. 4Ψήνουμε το κέικ στους 180°C για 40-50 λεπτά και στους 160°C για άλλα 20 λεπτά.
  5. 5Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το τοποθετούμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.
  6. 6Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο: λιώνουμε όλα τα υλικά σε μπεν μαρί και στο τέλος προσθέτουμε το ρούμι. Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε. Εάν θέλουμε το διακοσμούμε με φύλλα γκι ή κάποια άλλα χριστουγεννιάτικα υλικά.

Θερμοκρασία   180 βαθμοί810 °C

Χρόνος Ψησίματος  5o min5  

https://www.vitam.gr/suntages/giortino-keik-me-kastana-kai-glaso-sokolatas/

0 min

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *