Κέικ – μελομακάρονο, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μερίδες: 8-10, Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 60΄

Υλικά

  • 3 αβγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 500 γρ. μελομακάρονα, τριμμένα σε σκόνη, στο μούλτι
  • 100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • λίγο βούτυρο αγελάδας, λιωμένο για τη φόρμα

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα, ανακατεύοντας παράλληλα με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στο τέλος ενσωματώνουμε τα τριμμένα μελομακάρονα μαζί με τα καρύδια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα. Χαμηλώνουμε στους 160°C και ψήνουμε για ακόμη μισή ώρα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε, σερβίρουμε περιχύνοντάς το με λίγο μέλι και πασπαλίζοντας με καρύδια, έτσι ώστε να θυμίζει και στην όψη μελομακάρονο.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://www.steliosparliaros.gr/keik-kai-mpiskota/diafora-keik-mpiskota/keik-melomakarono/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *