Λευκή Βασιλόπιτα, από το sintayes.gr!
Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια υπέροχη οπτικά και γευστικά “Λευκή” Βασιλόπιτα με γλάσο ζάχαρης. Απολαύστε τη και Καλή Χρονιά.
Χρόνος: 30 λ
Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά συνταγής
- 200 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. μέλι
- 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη *
- 3 αυγά
- 150 γρ. γιαούρτι
- 270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 2 καψουλίτσες βανίλιας
- Για το γλάσο ζάχαρης:
- 300 γρ. μαργαρίνη
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- λίγη κανέλα, λίγο μοσχοκάρυδο
- 50 γρ. ξηροί καρποί καβουρδισμένοι
Εκτέλεση συνταγής
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε, ένα στρογγυλό ταψί 24-26 εκ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder.
- Αφρατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι για 3 λεπτά και ανά 3 λεπτά προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Στη χαμηλή πλέον ταχύτητα ρίχνουμε τη βανίλια, το γιαούρτι, τους ξηρούς καρπούς, το ξύσμα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το baking powder. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσει τη γυρίζουμε ανάποδα, βάζουμε το “φλουρί” μας και την τοποθετούμε σε πιατέλα.
- Για το γλάσο σοκολάτας: Ανακατεύουμε μαζί τη μαργαρίνη και την άχνη για 5΄ και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα στρώνουμε το μείγμα επάνω και διακοσμούμε ανάλογα.
* Προαιρετικά χρησιμοποιείστε “Flora Soft με βούτυρο”
Καλή Χρονιά
https://www.sintayes.gr/syntages/lefki-vasilopita/
Αφήστε μια απάντηση