Λευκή Βασιλόπιτα, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια υπέροχη οπτικά και γευστικά “Λευκή” Βασιλόπιτα με γλάσο ζάχαρης. Απολαύστε τη και Καλή Χρονιά.

 Χρόνος: 30 λ

 Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά συνταγής

 

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. μέλι
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη *
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • Για το γλάσο ζάχαρης:
  • 300 γρ. μαργαρίνη
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • λίγη κανέλα, λίγο μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ. ξηροί καρποί καβουρδισμένοι

 

Εκτέλεση συνταγής

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε, ένα στρογγυλό ταψί 24-26  εκ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder.
  2. Αφρατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι για 3 λεπτά και ανά 3 λεπτά προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Στη χαμηλή πλέον ταχύτητα ρίχνουμε τη βανίλια, το γιαούρτι, τους ξηρούς καρπούς, το ξύσμα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το baking powder. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσει τη γυρίζουμε ανάποδα, βάζουμε το “φλουρί” μας και την τοποθετούμε σε πιατέλα.
  3. Για το γλάσο σοκολάτας: Ανακατεύουμε μαζί τη μαργαρίνη και την άχνη για 5΄ και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.  Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα στρώνουμε το μείγμα επάνω και διακοσμούμε ανάλογα.

 

* Προαιρετικά χρησιμοποιείστε “Flora Soft με βούτυρο”

Καλή Χρονιά

 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/lefki-vasilopita/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *