Βασιλόπιτα κέικ, από τον Άκη και το akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
2 ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty

εύκολη
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά

 

 Για μείγμα Α

  • 300 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1-2 πορτοκάλια ξύσμα
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 γρ. μαστίχα
  • 7 γρ. μαχλέπι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη

Για μείγμα Β

  • 200 γρ. αυγά
  • 75 γρ. γάλα

Για μείγμα Γ

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Για την επικάλυψη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 170 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Χτυπάμε το βούτυρο και άχνη στο μίξερ με το “φτερό” πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Κατά τη διάρκεια που δουλεύει το μίξερ παίρνουμε τα υπόλοιπα υλικά από το πρώτο μείγμα (εκτός από το πορτοκάλι) και τα χτυπάμε σε ένα μπλεντεράκι με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη για να γίνουν σκόνη. Όταν ετοιμαστούν προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε αυτή τη σκόνη στο μείγμα που υπάρχει στο μίξερ και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος Β σιγά σιγά. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα Γ και ανακατεύουμε πολύ σιγά με μια κουτάλα. Βουτυρώνουμε – Αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα κέικ διαμέτρου 25 εκ. με αφαιρούμενα πλαϊνά και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά, αφού πρώτα έχουμε αλείψει το πάνω μέρος του κέικ με ένα κρόκο αυγού για να πάρει ωραίο χρώμα…
  • Για την επικάλυψη λιώνουμε τη σοκολάτα σε μέτρια φωτιά σε ένα κατσορολάκι και την απλώνουμε πάνω στην βασιλόπιτά μας.

 

Tip
Καλό είναι το βούτυρο να το χτυπάμε όταν είναι εκτός ψυγείου για κάποια ώρα ώστε να είναι μαλακό…
Photo credit: G. Drakopoulos

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *