Χριστουγενιάτικο Cake με κάστανο και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος από την Εβίτα Παπαχαραλάμπους και το Cookbox!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. βούτυρο και 10 γρ. για τη φόρμα
170 γρ. ζάχαρη καστανή
5 αυγά
80 ml ρούμι μαύρο
80 ml νερό
40 ml χυμό πορτοκάλι
400 γρ. κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα με 100 γρ. ζάχαρη και 6-10 κάστανα για τη διακόσμηση
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Αλάτι μια πρέζα
1/2 μπαστουνάκι βανίλια
40 ml. κρέμα γάλακτος
120 γρ. σοκολάτα 55% τεμαχισμένη

Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Για το κεικ:

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά προσθέτουμε το ρούμι με το νερό και τον χυμό εναλλάξα με το αλεύρι και τις υπόλοιπες σκόνες . Βουτυρώνουμε 1φόρμα, ρίχνουμε μέσα το μίγμα έτσι ώστε να καλύψει τα ¾ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40΄.

Για την επικάλυψη:

Σε μπεν μαρι λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε πάνω από το κρύο κέικ.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υπολογίζουμε στον χρόνο εκτέλεσης και το καθάρισμα των κάστανων που δεν είναι συγκεκριμένος. Καλύτερα να τα έχουμε καθαρισμένα από την προηγούμενη μέρα.

 

 

 

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/keik/xristougeniatiko-cake-me-kastano-kai-epikalupsh-sokolatas-galaktos-apo-thn-ebita-papaxaralampous

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *