Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Ένα υπέροχο δροσιστικό γλυκάκι με κρέμα σοκολάτα!! μπισκότα oreo, και επικάλυψη γλάσο σοκολάτας. Απολαύστε το!!

Υλικά: 

250 γρμ. γάλα
200 γρμ. ζάχαρη

6 κρόκοι αυγού

400 γρμ. κουβερτούρα με 55% κακάο τεμαχισμένη

500 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
2 πακέτα oreo κρέμα βανίλιας
150 γρμ. σταγόνες σοκολάτας

 

Επικάλυψη:

120 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο τεμαχισμένη
100 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
λίγο ξύσμα σοκολάτας
λίγα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση:

Κρέμα σοκολάτας:

1. Σε μία φόρμα μεταλλική για κέικ παραλληλόγραμμη, καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί όλο το εσωτερικό της, αφήνοντας αρκετό να εξέχει γύρω-γύρω.
2. Βάζουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
3. Ανακατεύουμε λίγο με ένα σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη, και τους αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα, πριν ανέβει η θερμοκρασία.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να φτάσει στους 80-82 βαθμούς (προσοχή να μην την ανεβάσουμε παραπάνω, διότι θα ψηθεί ο κρόκος και θα κόψει).
4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος για να κρυώσει άμεσα, και να παίσει η θερμοκρασία στους 35 βαθμούς.
5. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
6. Αδειάζουμε ελάχιστη κρέμα στη φόρμα, 1 εκ. περίπου, και στρώνουμε μια σειρά μπισκότα oreo κατά μήκος στη μέση, αδειάζουμε επάνω τη μισή κρέμα.
7. Στρώνουμε τώρα δύο σειρές oreo μπισκότα δίπλα-δίπλα κατά μήκος, και αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα.
8. Γυρνάμε το χαρτί και σκεπάζουμε την κρέμα. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες τουλάχιστον.

Ολοκλήρωση:

1. Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να κάψει καλά, σε σημείο βρασμού.
Την αδειάζουμε επάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα, αφήνουμε ένα λεπτό να μαλακώσει, και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.
2. Βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη, γυρνάμε το χαρτί προς τα έξω, και αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε πιατέλα.
3. Αφαιρούμε το χαρτί, και αδειάζουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια το γλάσο σοκολάτας, αφήνοντας να τρέξει λίγο και στα πλαϊνά.
4. Πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα σοκολάτας, και ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
5. Βάζουμε το γλυκό για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το γλάσο. Κόβουμε σε χοντρές φέτες, και σερβίρουμε με λίγο σιρόπι σοκολάτας αν θέλουμε.


http://sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr/2014/01/oreo-chocolate-semi-freddo.html#more

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *