Σεμιφρέντο Μόκα , από τον chef Δημήτρη Πολίτη και το dimitrispolitis.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά για 7 μερίδες

Σοκολάτα γάλακτος 100

Σοκολάτα κουβερτούρα 40

Αυγά 4

Κρέμα 300

Ζάχαρη 200

Εσπρέσσο 2 διπλές δόσεις

 

Εκτέλεση

• Τοποθετούμε σε ένα μπολ τις σοκολάτες και τον καφέ και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπεν μαρί για να λιώσουν.

• Σε ένα άλλο παρόμοιο μπολ τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια βάζουμε και αυτό το μπολ πάνω απο μπέν μαρί.

• Με ένα μίξερ χειρός αρχίζουμε να χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν αρκετά και το μείγμα να στέκεται ελαφρά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

• Θέλουμε η πυκνότητα να είναι τέτοια που να μπορούμε με ένα κουτάλι να παίρνουμε μια ποσότητα μείγματος και σηκώνοντας το να μπορούμε κατα κάποιο τρόπο να δημιουργούμε σχήματα τα οποία να στέκονται για λίγο στη επιφάνεια το υπόλοιπου μείγματος.

• Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα ετσι ώστε να γίνει μια σφικτή σαντιγή.

• Ενσωματώνουμε το μείγμα των αυγών στις σοκολάτες αφού βεβαιωθούμε οτι και τα δύο έχουν κρυώσει ελαφρά και βρίσκονται σε παρόμοια θερμοκρασία.

• Στο τέλος ενσωματώνουμε και τη σαντιγή αφού έχουμε αφήσει το προηγούμενο μείγμα να κρυώσει λίγο ακόμα.

• Τοποθετούμε σε σκεύος της αρεσκείας μας και το βάζουμε στην κατάψυξη για μία μέρα.

 

 

http://dimitrispolitis.gr/syntages/glyka/item/437-semifrento-moka

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *