Σεμιφρέντο σοκολάτας με σύκα και φουντούκια, από τον Ανδρέα Λαγό και το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:20′
Χρόνος μαγειρέματος:10′
Έτοιμο σε:30′
Χρόνος αναμονής:6 ώρες

Υλικά

Για το σεμιφρέντο

  • 2/3 φλιτζανιού καφέ εσπρέσο (ρόφημα)
  • ½ φλιτζάνι λικέρ
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 4 αποξηραμένα σύκα
  • 5 αβγά
  • 1½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 λοβό βανίλιας (μόνο τους σπόρους)
  • 220γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
  • 120γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροκομμένα

Διαδικασία

Για το σεμιφρέντο: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το εσπρέσο, το λικέρ, το μισό φλιτζάνι ζάχαρη και τα αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσουν για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τα σύκα κομμένα στη μέση και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Βάζετε τα σύκα στο ψυγείο μαζί με το σιρόπι για να κρυώσουν.

Χτυπάτε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, ενώ συγχρόνως ζεσταίνετε το γάλα με τη βανίλια σε μια κατσαρόλα. Ρίχνετε κουταλιές από το ζεστό γάλα μέσα στα αβγά, για να πάρουν θερμοκρασία και στη συνέχεια ρίχνετε όλο το μίγμα των αβγών μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα και τα αφήνετε να βράσουν για 4 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα.

Κατεβάζετε από τη φωτιά και αδειάζετε το μίγμα αμέσως σε ένα μπολ και το ακουμπάτε σε ένα μεγαλύτερο μπολ με πάγο (κρύο μπεν μαρί).

Μόλις πέσει η θερμοκρασία από την κρέμα ρίχνετε τη σοκολάτα, ανακατεύετε καλά να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα και στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τα φουντούκια, τα σύκα ψιλοκομμένα χωρίς το σιρόπι και ανακατεύετε με πολύ απαλές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζετε το μίγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, καλυμμένη εσωτερικά με μεμβράνη, και φυλάτε στο ψυγείο για 6 ώρες, μέχρι να παγώσει το σεμιφρέντο. Σερβίρετε το σεμιφρέντο σε φέτες περιχυμένο με λίγο σιρόπι από τα σύκα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Tips

Μπορείτε να βάλετε όποιο λικέρ θέλετε, όπως επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε τα σύκα με χουρμάδες, που θέλουν οπωσδήποτε μαγείρεμα όπως τα σύκα για να μαλακώσουν

 

 

https://tinyurl.com/y6ahk4e9

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *