Κέικ με βρώμη και σύκα, από την mamatsita!
“…η προσθήκη βρώμης στο κέικ και η αντικατάσταση της λευκής ζάχαρης με καστανή καλύπτει και το θέμα «θρεπτικό κι υγιεινό».
Έτσι αυτό το κέικ ετοιμάζεται συχνά για πρωινό ή απογευματινό και για όσο υπάρχουν φρέσκα σύκα, στέλνεται και στο σχολείο(καλομελέτα κι έρχεται) για κολατσιό.
Ιδανικό επίσης, για τις τελευταίες βραδιές της σεζόν στην αυλή ή στην βεράντα, πριν ο καιρός κρυώσει για τα καλά, συνοδεία μιας πικάντικης γραβιέρας ή κασεριού και ενός παγωμένου λευκού κρασιού.
Με αγάπη
Mamatsita
Υλικά
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα καστανή ζάχαρη
3 αυγά
1/2 κ γλ αλάτι
1 κ γλ βανίλια
1 & 1/2 κούπα γάλα
1 & 1/2 κούπα φαρίνα
1 κούπα νιφάδες βρώμης
1/2 κούπα σύκα κομμένα σε μικρά κομμάτια (για τη γέμιση)
2-3 σύκα κομμένα σε φέτες
Δες πως γίνεται το κέικ με βρώμη και σύκα
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη για μερικά λεπτά.
- Προσθέτω τα αυγά, το αλάτι και την βανίλια.
- Στη συνέχεια προσθέτω το γάλα και την φαρίνα. Σταματώ το μίξερ.
- Προσθέτω την βρώμη και τα κομμένα σύκα της γέμισης κι ανακατεύω απαλά με σπάτουλα.
- Ρίχνω το χυλό σε καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα.
- Τοποθετώ στην επιφάνεια τα κομμένα σε φέτες σύκα.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Σημείωση 1η:
Στον μισό χρόνο σκέπασα το κέικ με αλουμινόχαρτο γιατί είχε πάρει αρκετό χρώμα εξωτερικά, ενώ εσωτερικά δεν ήταν έτοιμο.
Σημείωση 2η:
Στην υφή του, αυτό το κέικ μοιάζει με το κέικ μπανάνας, για αυτό να περιμένεις πως εσωτερικά θα είναι κάπως υγρό.
Σημείωση 3η:
Μπορείς να αντικαταστήσεις την κλασσική φαρίνα με φαρίνα ολικής άλεσης.
Σημείωση 4η:
Όταν δεν βρίσκεις φρέσκα σύκα, θυμίσου πως και τα αποξηραμένα θα κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://www.mamatsita.com/2017/08/30/keik-syko/
Αφήστε μια απάντηση